Шекспировска дилема на Вемблију - Биг Сем или Клинсман, питање је сад...?!

Челници ФА Енглеске током ове недеље обавиће разговоре са двојицом главних кандидата.

Фудбал 13.07.2016 | 23:15
Шекспировска дилема на Вемблију - Биг Сем или Клинсман, питање је сад...?!
Менаџер Сандерленда Сем Олердајс биће интервјуисан у вези са послом селектора Енглеске током ове недеље. Биг Сем ће добити прилику да убеди челнике тамошњег фудбала да је прави човек за овај посао, али и да је бољи избор за Горди Албион од легендарног Немца Јиргена Клинсмана, који је први фаворит да седне на ужарену клупу.

Очекује се да ће у наредне две недеље Енглеска добити новог кормилара, а Олердајс, који се налази са Црним мачкама на припремама у Аустрији, допутоваће у Лондон наредних дана, након што је добио званичан позив да се појави на Вемблију на разговору за посао, пише британски Гардијан.

Угледни лист открива да је главни заговорник идеје да клупа репрезнетације буде поверенаОлердајсу, легендарни Сер Алекс Фегусон, који је то саветовао потпредседнику ФА Енглеске Дејвиду Џилу, са којим је успешно сарађивао на Олд Трафорду. На Вемблију, наиме, сматрају да је тренер Сандерленда тренутно најбољи енглески стручњак који им је доступан и желе да му дају шансу да их убеди да је способан за посао. 

Али, ФА Енглеске такође жели да разговара и са Јиргеном Клинсманом, селектором САД-а који не крије да би волео да седне на клупу Гродог Албиона. Не желе олако да одбаце могућност да Немцу понуде посао, мада су више за домаћег тренера, иако Олердајснема репутацију стручњака чији тимови играју офанзиван и леп фудбал.

Управо је то главни разлог што је остатак ФА Енглеске, изузев трочланог панела који доноси коначну одлуку, а чине га Дејвид Џил, Ден Ашворт и Мајкл Глен, не жели Олердајсана кормилу репрезентације, па ће бити занимљиво видети хоће ли Биг Сем успети да убеди Енглеску да је способан да је води напред.

Занимљиво, Олердајс је једном већ био у сличној позицији, 2006. године док је водио Болтон, али је након интервјуа изгубио трку са Стивом Меклареном. Сада ће 61-годишњи стручњак, за којег је Жозе Мурињо рекао да никада не би смео да му се супротстави крај аут линије, имати нову прилику да добије добро плаћени посао, свестан да не сме да забрља. 

Подсетимо, ФА Енглеске је желео да Гарет Саутгејт привремено преузме национални тим до лета 2017. када Арсену Венгеру истиче уговор са Арсеналом, а да онда управо Французу понуде посао селектора. Договор није постигнут јер Саутгејт није желео такав аранжман, а занимљиво да Венгер није одбацио могућност да преузме Горди Албион.

У протекле две недеље колико траје потрага за новим селектором контактирани су многи стручњаци, а чак је и Хари Реднап дао своје предлоге, па су на Вемблију као кандидати разматрани и Еди Хоу, Глен Ходл, Гус Хидинк, Роберто Манчини...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар