Šekspirovska dilema na Vembliju - Big Sem ili Klinsman, pitanje je sad...?!

Čelnici FA Engleske tokom ove nedelje obaviće razgovore sa dvojicom glavnih kandidata.

Fudbal 13.07.2016 | 23:15
Šekspirovska dilema na Vembliju - Big Sem ili Klinsman, pitanje je sad...?!
Menadžer Sanderlenda Sem Olerdajs biće intervjuisan u vezi sa poslom selektora Engleske tokom ove nedelje. Big Sem će dobiti priliku da ubedi čelnike tamošnjeg fudbala da je pravi čovek za ovaj posao, ali i da je bolji izbor za Gordi Albion od legendarnog Nemca Jirgena Klinsmana, koji je prvi favorit da sedne na užarenu klupu.

Očekuje se da će u naredne dve nedelje Engleska dobiti novog kormilara, a Olerdajs, koji se nalazi sa Crnim mačkama na pripremama u Austriji, doputovaće u London narednih dana, nakon što je dobio zvaničan poziv da se pojavi na Vembliju na razgovoru za posao, piše britanski Gardijan.

Ugledni list otkriva da je glavni zagovornik ideje da klupa repreznetacije bude poverenaOlerdajsu, legendarni Ser Aleks Feguson, koji je to savetovao potpredsedniku FA Engleske Dejvidu Džilu, sa kojim je uspešno sarađivao na Old Trafordu. Na Vembliju, naime, smatraju da je trener Sanderlenda trenutno najbolji engleski stručnjak koji im je dostupan i žele da mu daju šansu da ih ubedi da je sposoban za posao. 

Ali, FA Engleske takođe želi da razgovara i sa Jirgenom Klinsmanom, selektorom SAD-a koji ne krije da bi voleo da sedne na klupu Grodog Albiona. Ne žele olako da odbace mogućnost da Nemcu ponude posao, mada su više za domaćeg trenera, iako Olerdajsnema reputaciju stručnjaka čiji timovi igraju ofanzivan i lep fudbal.

Upravo je to glavni razlog što je ostatak FA Engleske, izuzev tročlanog panela koji donosi konačnu odluku, a čine ga Dejvid Džil, Den Ašvort i Majkl Glen, ne želi Olerdajsana kormilu reprezentacije, pa će biti zanimljivo videti hoće li Big Sem uspeti da ubedi Englesku da je sposoban da je vodi napred.

Zanimljivo, Olerdajs je jednom već bio u sličnoj poziciji, 2006. godine dok je vodio Bolton, ali je nakon intervjua izgubio trku sa Stivom Meklarenom. Sada će 61-godišnji stručnjak, za kojeg je Žoze Murinjo rekao da nikada ne bi smeo da mu se suprotstavi kraj aut linije, imati novu priliku da dobije dobro plaćeni posao, svestan da ne sme da zabrlja. 

Podsetimo, FA Engleske je želeo da Garet Sautgejt privremeno preuzme nacionalni tim do leta 2017. kada Arsenu Vengeru ističe ugovor sa Arsenalom, a da onda upravo Francuzu ponude posao selektora. Dogovor nije postignut jer Sautgejt nije želeo takav aranžman, a zanimljivo da Venger nije odbacio mogućnost da preuzme Gordi Albion.

U protekle dve nedelje koliko traje potraga za novim selektorom kontaktirani su mnogi stručnjaci, a čak je i Hari Rednap dao svoje predloge, pa su na Vembliju kao kandidati razmatrani i Edi Hou, Glen Hodl, Gus Hidink, Roberto Mančini...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar