ЛШ: Зрињски сачувао наду за Варшаву!

Првак Босне и Херцеговине Зрињски из Мостара ремизирао је против Легије из Варшаве (1:1) у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 12.07.2016 | 21:30
ЛШ: Зрињски сачувао наду за Варшаву!
Пољски освајач "дупле круне" неспорно је био фаворит, али су "племићи" показали зубе и успјели да осигурају активан резултат пред реванш 19. јула у Варшави.

Зрињски је остао једини представник БиХ у УЕФА такмичењима, јер су Радник, Слобода и Широки Бријег већ на првим препрекама завршили такмичење у квалификацијама за Лигу Европе.

Послије изузетно тврдог првог полувремена, које је одиграно у готово немогућим условима због високе температуре, у наставку је за неколико степени она пала, па је у других 45 минута меча на стадиону "Под Бијелим бријегом" око 8.000 људи видјело квалитетно полувријеме.

Гости из Пољске су први стигли до предности захваљујући репрезентативцу Мађарске, Немањи Николићу, који је послије асистенције Француза, Тибоа Молана, сјајно погодио супротни угао гола Далибора Козића у 49. минуту.

Зрињски је експресно реаговао и стигао до изједначења само седам минута касније.

Најприје се у прилици нашао капитен Перо Стојкић, али је голман Пољака, Аркадиуш Малаж, крајњим напором избацио лопту у корнер.

Након ударца из угла, највише је скочио Матија Катанец и закуцао лопту у мрежу Легије за, како се испоставило, на крају коначних - 1:1.

Имали су гости више од игре, већи посјед лопте и опасније прилике, али је Зрињски добро постављеном тактиком тренера Винка Мариновића, који је у појединим моментима био отворен, а опет врло чврст у одбрани, што је резулитрало овим неријешеним исходом.

Овај егал сачувао је наду херцеговачког тима да 19. јула у Варшави (20.45) могу до трећег кола квалификација за Лигу шампиона, иако су Пољаци и даље велики фаворити за пролаз.

Утакмицу на стадиону "Под Бијелим бријегом" пред око осам хиљада гледалаца, међу којима је било и око 250 присталица Легије, добро је судио Карлос Гомез из Шпаније са помоћницима Хавијером Родригезом и Хорхеом Буеном Матеом.

ЗРИЊСКИ: Козић, Пеко (од 81. Жеравица), Томић, Барић, Стојкић, Тодоровић (од 69. Филиповић), Мешановић, Петрак, Јаковљевић, Катанец, Билбија (од 81. Арежина). Тренер: Винко Мариновић.

ЛЕГИЈА: Маларж (од 46. Кјержнијак), Јодłовец, Левчук, ГИљерме, Дуда (од 60. Александров), Николић (од 76. Пријовић), Хлошек, Кухарчик, Ржежниак, Брож, Мулин. Тренер: Бесник Хаси.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар