СЛ - ''фајнал сикс'' - Грбић: Нико овдје није дошао да "само учествује"!

Селектор Србије Никола Грбић рекао је да екипа потпуно спремна дочекује утакмицу са Пољском, на почетку завршног турнира Светске лиге у Кракову.

Остали спортови 13.07.2016 | 13:15
СЛ - ''фајнал сикс'' - Грбић: Нико овдје није дошао да "само учествује"!
Завршни турнир Светске лиге одржаће се од 13. до 17. јула у Кракову. Одбојкаши Србије ће играти у Групи К са Пољском и Француском.

Прву утакмицу на турниру Србија ће играти 14. јула од 20.30 против домаћина Пољске. У Групи Ј су Бразил, САД и Италија.

"Сви овде говоре да је најважнији олимпијски турнир у Рио де Жанеиру и да се за то спремају, али нико овде није дошао само да учествује, већ да направи резултат. Ова врста искуства је важна, јер се дешава данас, а нико не зна шта ће се дешавати за месец дана. Најважнија ствар је да размишљамо о утакмици са Пољском и да пружимо максимум као и до сада. То је једини прави рецепт за резултат. Добра је ситуација у екипи, Никола Јововић и Милош Никић тренирају пуном снагом, саниране су повреде. Сви су потпуно спремни", рекао је Грбић.

Упитан о ривалима у другој групи, Грбић је рекао да их је тешко предвидети, пошто су на турниру шест најјачих светских екипа.

"Тешко је предвидети састав и форму, биће добра одбојка и очекујем да ће сваки меч бити неизвестан", додао је селектор.

Репрезентативац Никола Јововић рекао је да жали што се екипа није пласирала на Олимпијске игре, али да је направила велики успех пласманом на завршни турнир Светске лиге.

"Прија што смо се овде појавили, пошто смо пред сам почетак Светске лиге знали да неће бити нимало лако. Смогли смо снаге, одиграли фантастично и дошли овде, о томе смо сањали. Осећај је изузетан, сви најбољи играчи и најбоље екипе су на окупу, то је подстрек више да се докажемо. Много ; лепог смо учинили пласманом на 'фајнал сикс', а оно што чини лепим овај спорт је да против сваког можеш да играш и да победиш, било да је противник јачи или слабији", рекао је Јововић.

У другом колу у петак од 17.30 српски одбојкаши играће против Француске. Пласман у полуфинале обезбедиће по две селекције из обе групе. Полуфиналне утакмице играће се у суботу, а финале је на програму у недељу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар