ЛЕ: Партизан тек други пут против Пољака!

Иако ће у четвртак Партизан одиграти 228. европску утакмицу у својој историји, то ће бити тек други пут да се састаје са клубом из Пољске.

Фудбал 13.07.2016 | 19:00
ЛЕ: Партизан тек други пут против Пољака!
Партизан ће у четвртак увече кренути у своје 48. европско путовање, а тек ће други пут играти против неког клуба из Пољске.

У четвртак увече на стадиону на Топчидерском брду биће одиграна прва утакмица 2. кола квалификација за Лигу Европе, Партизан - Заглембје, а више од четири деценије је прошло откако се београдски клуб састаје са неким клубом из Пољске.

У сезони 1974/75. Партизан је играо у Купу УЕФА, а противник је био Гурњик Забже.

У првој утакмици у Пољској било је 2:2 (пољска екипе је водила 2:0, али су црно-бели у последњих двадесет минута успели да изједначе головима Илије Завишића и Момчила Вукотића). У реваншу у Београду било је 3:0 за Партизан (Момчило Вукотић, Борислав Ђорђевић и Аранђел Тодоровић), па се Партизан пласирао у 2. коло Купа УЕФА.

ТИМ ПАРТИЗАНА:

Златко Милић, Новица Вулић, Благоје Пауновић, Рефик Козић, Радомир Антић, Момчило Вукотић, Зоран Вранеш, Аранђел Тодоровић, Миодраг Живаљевић (од 73. Павле Грубјешић), Илија Завишић, Борислав Ђорђевић. Тренер је био Томислав Калоперовић.

Партизан је те сезоне заустављен у 3. колу од немачког Келна (1:0, па 1:5).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар