LE: Partizan tek drugi put protiv Poljaka!

Iako će u četvrtak Partizan odigrati 228. evropsku utakmicu u svojoj istoriji, to će biti tek drugi put da se sastaje sa klubom iz Poljske.

Fudbal 13.07.2016 | 19:00
LE: Partizan tek drugi put protiv Poljaka!
Partizan će u četvrtak uveče krenuti u svoje 48. evropsko putovanje, a tek će drugi put igrati protiv nekog kluba iz Poljske.

U četvrtak uveče na stadionu na Topčiderskom brdu biće odigrana prva utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Partizan - Zaglembje, a više od četiri decenije je prošlo otkako se beogradski klub sastaje sa nekim klubom iz Poljske.

U sezoni 1974/75. Partizan je igrao u Kupu UEFA, a protivnik je bio Gurnjik Zabže.

U prvoj utakmici u Poljskoj bilo je 2:2 (poljska ekipe je vodila 2:0, ali su crno-beli u poslednjih dvadeset minuta uspeli da izjednače golovima Ilije Zavišića i Momčila Vukotića). U revanšu u Beogradu bilo je 3:0 za Partizan (Momčilo Vukotić, Borislav Đorđević i Aranđel Todorović), pa se Partizan plasirao u 2. kolo Kupa UEFA.

TIM PARTIZANA:

Zlatko Milić, Novica Vulić, Blagoje Paunović, Refik Kozić, Radomir Antić, Momčilo Vukotić, Zoran Vraneš, Aranđel Todorović, Miodrag Živaljević (od 73. Pavle Grubješić), Ilija Zavišić, Borislav Đorđević. Trener je bio Tomislav Kaloperović.

Partizan je te sezone zaustavljen u 3. kolu od nemačkog Kelna (1:0, pa 1:5).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar