Космет: Хапсе Србе због дјечијег додатка

Србе на Косову и Метохији тамошња полиција почела је да хапси чак и због тога што примају дечји додатак из српског буџета?!

Србија 12.07.2016 | 18:30
Космет: Хапсе Србе због дјечијег додатка
Ово трагикомично тренирање строгоће у петак је на својој кожи осетио Обрен Анђелковић, који је ухапшен на прелазу Мердаре и држан у притвору до понедељка по подне.

Њему се ставља на терет поседовање документације "паралелних институција" односно "ремећење једнакости грађана Космета", јер су код њега пронађене потврде о дечјим додацима!

Ту није крај самовољи приштинских власти. Према незваничним сазнањима "Новости", косовска полиција добила је и налоге за одузимање докумената која издају Привремени органи српских општина на КиМ, а који функционишу по систему Републике Србије.

Албанци их називају "паралелним институцијама" и, како смо чули, неће презати од хапшења председника и запослених у српским општинама.

"Хапшење представника Срба и одузимање документације на српском језику која се користи у одређеним установама и институцијама Срби на Космету схватају као притисак на њих али и жељу да се расељени не врате", истиче Бранимир Стојановић, заменик косовског премијера.

"Позивамо косовске власти да не спроводе такве акције које код Срба стварају осећај несигурности, односно угрожавају њихова елементарна права."

Стојановић сматра да решавање овог али и свих других питања треба решити кроз дијалог Београда и Приштине:

"Због тога постоје преговори у Бриселу а непризнавање одређених институција или установа треба решавати управо у оквиру овог дијалога. Најважније да се овакви инцидети не дешавају у будућности."

ПРИЈАВА ТУЖИОЦА

Против Анђелковића, који је председник Привременог органа општине Подујево, тужилац је поднео пријаву због рада у "паралелним институцијама" док је на сличан начин пре десетак дана ухапшен и Дејан Арсић, службеник у Привременом органу општине Липљан.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Босанац

12.07.2016 19:10

Без бриге, сад ће Миле један референдум за Косово, чим му нога оздрави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

12.07.2016 19:14

Па ста раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да буде јасно

12.07.2016 19:42

Ту се не ради о дуплим додацима. Косово слабо плаца и правим Албанцима. Ово је, ваљда, из зависти иако је додатак у Србији мали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

12.07.2016 19:48

Сјећам се времена кад су српски политичари тражили да се Албанцима укине дјечи додатак зато што имају пуно дјеце.Како се вријеме мијења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

По цему се мјења?

12.07.2016 20:57

Само по томе да нема висе СФРЈ и најмногобројнијег народа: Срба. Он њих, а и других су исли додаци породицама с 11, 12, и висе дјеце. У којима би зена радјала као масна, а муз би дрзао сластицарну негдје с тим да порез није био плаца и сви су затварали оци.. Албанци су били Србима сто су Арапи Сведјанима. Овдје резу додатке драконски. Срби не могу радити у Косову. Они не могу добити помоц никакве врсте од Косова. Мозе се реци она народна: храни сироту на своју срамоту. Бивси сластицари, трговци дрогом сад суде онима који су их хранили и дрзаву им изградили.