30, 60, 90, 120... Колико бисте ви платили Пајеа?!

Док у Вест Хему не могу да се договоре колико кошта њихов играч, па два челника у истом дану изјаве да је цена Пајеа 60, односно 120 милиона евра, ми вас питамо за мишљење - колико бисте дали?

Фудбал 14.07.2016 | 16:30
30, 60, 90, 120... Колико бисте ви платили Пајеа?!
Кад год стигне нека вест о томе да тог и тог фудбалера траже ти, ти, ти, ти и ти клубови, а да цена не може бити испод толико и толико, запитамо се – да ли је то могуће?

А, онда и – где су границе?

Две ствари дебело су "пореметиле" тржиште фудбалера. Прва је невиђен ТВ уговор који је Премијер лига потписала с две британске мреже, од којих су учесници Премијер лиге добили а приори милионе и милионе, а друга је кинеска лига, чији клубови језиво преплаћују ислужене звезде светског фудбала и тако, неминовно, подижу цену онима који заиста вреде.

Зато смо одлучили да, на начин на који је то могуће, "поразговарамо" с вама и питамо вас за мишљење о најсвежијем примеру. Наиме, Дмитри Паје, статистички најкориснији играч ЕУРО 2016, репрезентативац Француске и сензација сезоне 2015/16 у Премијер лиги, као играч Вест Хема, данас је процењен на 120 милиона евра, иако је пре годину дана дошао као мало познат играч у Енглеску, да појача конкуренцију у везном реду "чекићара".

И, да све буде смешније, у два одвојена интервјуа двојица високих челника Вест Хема, ко-председник Дејвид Голд и председник Дејвид Саливен, изнели су две потпуно различите цене за најтраженијег играча, који ће наредног марта имати 30 година.

Веровали или не, Голд је у изјави за ББЦ рекао да је клуб неће узети у обзир ништа испод 60 милиона евра, а истог дана Саливен, говорећи за "Даилy Миррор", одвалио цену од 120 милиона. Оно у чему су се, ипак, сложили је да он није на понуду, што донекле долази у колизију с Голдовом изјавом да "неће нико слушати понуде испод 60 милиона евра".

Дакле, није на продају, али саслушаћемо понуде од 61 милиона евра, па надаље...

"Ми нећемо ни саслушати понуде мање од 60 милиона евра... Паје је важан за нас, тим се гради око њега. Он није на продају", рекао је Голд.

На питање како Вест Хем може да задржио Пејеа, Голд је одговорио: "Учиниш га срећним".

"Паје је живи Лондону с породицом, навијачи га обожавају, идемо на Олимпијски стадион... Ми смо урадили све што могли да урадимо. Надамо се да ће то бити довољно", рекао је Голд, а његов најближи сарадник Саливен...

"Паје није на продају само зато што га велики клубови желе. Он вреди 120 милиона евра и у овим годинама. Веома је талентован играч и вероватно најбољи извођач слободних удараца на свету. Уколико неко жели да обори светски рекорд због њега, можда ћемо узети то у обрзир", рекао је Саливан за Дејли Мирор.

Током каријере 29-годишњи Паје је наступао за Нант, Сент Етјен, Лил и Марсељ, пре него што је у јуну прошле године потписао петогодишњи уговор са "чекићарима" уз опцију продужења на још годину дана.

До сада је за Вест Хем уписао 38 наступа уз 12 голова и био је најбољи играч клуба прошле година, па је уврштен и у идеални тим Премијер лиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар