30, 60, 90, 120... Koliko biste vi platili Pajea?!

Dok u Vest Hemu ne mogu da se dogovore koliko košta njihov igrač, pa dva čelnika u istom danu izjave da je cena Pajea 60, odnosno 120 miliona evra, mi vas pitamo za mišljenje - koliko biste dali?

Fudbal 14.07.2016 | 16:30
30, 60, 90, 120... Koliko biste vi platili Pajea?!
Kad god stigne neka vest o tome da tog i tog fudbalera traže ti, ti, ti, ti i ti klubovi, a da cena ne može biti ispod toliko i toliko, zapitamo se – da li je to moguće?

A, onda i – gde su granice?

Dve stvari debelo su "poremetile" tržište fudbalera. Prva je neviđen TV ugovor koji je Premijer liga potpisala s dve britanske mreže, od kojih su učesnici Premijer lige dobili a priori milione i milione, a druga je kineska liga, čiji klubovi jezivo preplaćuju islužene zvezde svetskog fudbala i tako, neminovno, podižu cenu onima koji zaista vrede.

Zato smo odlučili da, na način na koji je to moguće, "porazgovaramo" s vama i pitamo vas za mišljenje o najsvežijem primeru. Naime, Dmitri Paje, statistički najkorisniji igrač EURO 2016, reprezentativac Francuske i senzacija sezone 2015/16 u Premijer ligi, kao igrač Vest Hema, danas je procenjen na 120 miliona evra, iako je pre godinu dana došao kao malo poznat igrač u Englesku, da pojača konkurenciju u veznom redu "čekićara".

I, da sve bude smešnije, u dva odvojena intervjua dvojica visokih čelnika Vest Hema, ko-predsednik Dejvid Gold i predsednik Dejvid Saliven, izneli su dve potpuno različite cene za najtraženijeg igrača, koji će narednog marta imati 30 godina.

Verovali ili ne, Gold je u izjavi za BBC rekao da je klub neće uzeti u obzir ništa ispod 60 miliona evra, a istog dana Saliven, govoreći za "Daily Mirror", odvalio cenu od 120 miliona. Ono u čemu su se, ipak, složili je da on nije na ponudu, što donekle dolazi u koliziju s Goldovom izjavom da "neće niko slušati ponude ispod 60 miliona evra".

Dakle, nije na prodaju, ali saslušaćemo ponude od 61 miliona evra, pa nadalje...

"Mi nećemo ni saslušati ponude manje od 60 miliona evra... Paje je važan za nas, tim se gradi oko njega. On nije na prodaju", rekao je Gold.

Na pitanje kako Vest Hem može da zadržio Pejea, Gold je odgovorio: "Učiniš ga srećnim".

"Paje je živi Londonu s porodicom, navijači ga obožavaju, idemo na Olimpijski stadion... Mi smo uradili sve što mogli da uradimo. Nadamo se da će to biti dovoljno", rekao je Gold, a njegov najbliži saradnik Saliven...

"Paje nije na prodaju samo zato što ga veliki klubovi žele. On vredi 120 miliona evra i u ovim godinama. Veoma je talentovan igrač i verovatno najbolji izvođač slobodnih udaraca na svetu. Ukoliko neko želi da obori svetski rekord zbog njega, možda ćemo uzeti to u obrzir", rekao je Salivan za Dejli Miror.

Tokom karijere 29-godišnji Paje je nastupao za Nant, Sent Etjen, Lil i Marselj, pre nego što je u junu prošle godine potpisao petogodišnji ugovor sa "čekićarima" uz opciju produženja na još godinu dana.

Do sada je za Vest Hem upisao 38 nastupa uz 12 golova i bio je najbolji igrač kluba prošle godina, pa je uvršten i u idealni tim Premijer lige.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar