СДС је државотворна странка Српске

Чланови општинског одбора Српске демократске странке Србац у присуству представника чланица Савеза за промјене (ПДП, НДП, СРС) и осталих гостију данас су на свечан начин обиљежили Петровдан – Крсну славу своје странке.

Република Српска 12.07.2016 | 17:00
СДС је државотворна странка Српске
Богослужење и славски обред обавио је свештеник србачке парохије Александар Кустурић, у чему су учествовали и најстарији чланови, оснивачи СДС-а у Српцу, међу којима је био и први предсједник ове странке Милош Милинчић.

Чланове странке и госте поздравио је предсједник србачког СДС-а и кандидат ове странке за начелника општине на предстојећим локалним изборима Ранко Недић. Он је подсјетио да је СДС државотворна странка Републике Српске чиме је ушла у историју српског народа, јер је стала на чело народа када је било најпотребније.

„Окупили смо се да у миру, радости и весељу прославимо Петровдан, крсну славу и да тиме сачувамо и наставимо традицију српског народа, који је кроз своју прошлост и историју поштовао, чувао и сачувао православну вјеру, духовност и своје обичаје“, рекао је Недић у обраћању присутним гостима.



Он је изразио задовољство што слави присуствује велики број младих, који у овој странци имају пуну подршку за стварање њихове боље будућности. Савез за промјене на изборе излази са заједничким кандидатом за начелника општине у увјерењу да ће добити повјерење грађана на изборима. „Обећаћемо само оно што можемо да испунимо са одабраним тимом људи, јер само тако и уз подршку грађана можемо да пребродимо не мале присутне проблеме у нашој локалној заједници“, додао је Недић.

Први предсједник србачког СДС-а Милош Милинчић подсјетио је на стварање ове странке и њену улогу у току рата. „Могу нам завидјети, могу нападати, могу оспоравати, али чињеница је да је странка у том времену, у тешком периоду рата урадила оно што је било потребно и рационално – да на ратиштима ради како треба да ради, а овдје да чува и сачува оно што је вијековима било наше и да Србац сачува образ“, рекао је Милинчић.

Он је додао да се народ у Српцу, 29. јула 1990. окупио око идеје др Јове Рашковића и ударио темељ СДС-у, као народном фронту који је незаобилазни фактор у политичком животу општине. Странка мора бити најљепши облик љубави према својим грађанима, а не лидеровање", казао је Милинчић и примјетио да је кадровска политика била највећи проблем СДС-а у протеклом периоду.

Србац има природне ресурсе за развој и запошљавање, посебно у областима пољопривреде, шумарства и туризма, али те компаративне предности нису ни приближно искоришћене. У томе је шанса за доказивање након октобарских избора, речено је на обиљежавању крсне славе Српске демократске странке – Петровдана у Српцу.

БН телевизија(С.К.)
Фото: БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Карадоиз

12.07.2016 15:00

А сто су нас уцили да су народи ти који стварају дрзаве сад сипаде да дрзаве стварају странке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

12.07.2016 19:05

Вук длаку мења али не и цуд. Тако је исто било са припадницима СКЈ који су током рата промјенили своје патијске ознаке остајуци и даље у дуси својој да буду сто су они и раније били - комунисти и саботери СРБства.

Name

Васо

12.07.2016 15:30

Ма ви сте најбољи и ви сте нас све створили ви сте нам и мама и тата теско нама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешо

12.07.2016 21:43

Ето узивај са додиком, СДС је створио, СНСД це растворити :)

Name

СДС

12.07.2016 16:13

Не може бити државотворна странка она која је продала Војску Републике Српске у Сарајево и која је написала онакав Извјештај о Сребреници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

12.07.2016 21:42

Сарајево није продао СДС, вец Милосевиц, процитај мало и провјери. Представницима Срба из БиХ је било онемогуцењо да преговарају зато су остали без Сарајева и Брчког, а не зато што је то била политика СДС. Ту је експлицитно крив Милошевић који је узео Кнежево а дао Сарајево и Брчко.

Name

Јован

12.07.2016 21:43

Свака част господине Ранко, Србац коначно има достојног кандидата за начелника. Напријед до успјеха !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

шеx

13.07.2016 13:50

Ооооо Ранко прави кандидат,,јесте прави водји црвених