SDS je državotvorna stranka Srpske

Članovi opštinskog odbora Srpske demokratske stranke Srbac u prisustvu predstavnika članica Saveza za promjene (PDP, NDP, SRS) i ostalih gostiju danas su na svečan način obilježili Petrovdan – Krsnu slavu svoje stranke.

Republika Srpska 12.07.2016 | 17:00
SDS je državotvorna stranka Srpske
Bogosluženje i slavski obred obavio je sveštenik srbačke parohije Aleksandar Kusturić, u čemu su učestvovali i najstariji članovi, osnivači SDS-a u Srpcu, među kojima je bio i prvi predsjednik ove stranke Miloš Milinčić.

Članove stranke i goste pozdravio je predsjednik srbačkog SDS-a i kandidat ove stranke za načelnika opštine na predstojećim lokalnim izborima Ranko Nedić. On je podsjetio da je SDS državotvorna stranka Republike Srpske čime je ušla u istoriju srpskog naroda, jer je stala na čelo naroda kada je bilo najpotrebnije.

„Okupili smo se da u miru, radosti i veselju proslavimo Petrovdan, krsnu slavu i da time sačuvamo i nastavimo tradiciju srpskog naroda, koji je kroz svoju prošlost i istoriju poštovao, čuvao i sačuvao pravoslavnu vjeru, duhovnost i svoje običaje“, rekao je Nedić u obraćanju prisutnim gostima.



On je izrazio zadovoljstvo što slavi prisustvuje veliki broj mladih, koji u ovoj stranci imaju punu podršku za stvaranje njihove bolje budućnosti. Savez za promjene na izbore izlazi sa zajedničkim kandidatom za načelnika opštine u uvjerenju da će dobiti povjerenje građana na izborima. „Obećaćemo samo ono što možemo da ispunimo sa odabranim timom ljudi, jer samo tako i uz podršku građana možemo da prebrodimo ne male prisutne probleme u našoj lokalnoj zajednici“, dodao je Nedić.

Prvi predsjednik srbačkog SDS-a Miloš Milinčić podsjetio je na stvaranje ove stranke i njenu ulogu u toku rata. „Mogu nam zavidjeti, mogu napadati, mogu osporavati, ali činjenica je da je stranka u tom vremenu, u teškom periodu rata uradila ono što je bilo potrebno i racionalno – da na ratištima radi kako treba da radi, a ovdje da čuva i sačuva ono što je vijekovima bilo naše i da Srbac sačuva obraz“, rekao je Milinčić.

On je dodao da se narod u Srpcu, 29. jula 1990. okupio oko ideje dr Jove Raškovića i udario temelj SDS-u, kao narodnom frontu koji je nezaobilazni faktor u političkom životu opštine. Stranka mora biti najljepši oblik ljubavi prema svojim građanima, a ne liderovanje", kazao je Milinčić i primjetio da je kadrovska politika bila najveći problem SDS-a u proteklom periodu.

Srbac ima prirodne resurse za razvoj i zapošljavanje, posebno u oblastima poljoprivrede, šumarstva i turizma, ali te komparativne prednosti nisu ni približno iskorišćene. U tome je šansa za dokazivanje nakon oktobarskih izbora, rečeno je na obilježavanju krsne slave Srpske demokratske stranke – Petrovdana u Srpcu.

BN televizija(S.K.)
Foto: BN televizija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Karadoiz

12.07.2016 15:00

A sto su nas ucili da su narodi ti koji stvaraju drzave sad sipade da drzave stvaraju stranke

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

12.07.2016 19:05

Vuk dlaku menja ali ne i cud. Tako je isto bilo sa pripadnicima SKJ koji su tokom rata promjenili svoje patijske oznake ostajuci i dalje u dusi svojoj da budu sto su oni i ranije bili - komunisti i saboteri SRBstva.

Name

Vaso

12.07.2016 15:30

Ma vi ste najbolji i vi ste nas sve stvorili vi ste nam i mama i tata tesko nama

ODGOVORITE
Name

Nešo

12.07.2016 21:43

Eto uzivaj sa dodikom, SDS je stvorio, SNSD ce rastvoriti :)

Name

SDS

12.07.2016 16:13

Ne može biti državotvorna stranka ona koja je prodala Vojsku Republike Srpske u Sarajevo i koja je napisala onakav Izvještaj o Srebrenici.

ODGOVORITE
Name

Milan

12.07.2016 21:42

Sarajevo nije prodao SDS, vec Milosevic, procitaj malo i provjeri. Predstavnicima Srba iz BiH je bilo onemogucenjo da pregovaraju zato su ostali bez Sarajeva i Brčkog, a ne zato što je to bila politika SDS. Tu je eksplicitno kriv Milošević koji je uzeo Kneževo a dao Sarajevo i Brčko.

Name

Jovan

12.07.2016 21:43

Svaka čast gospodine Ranko, Srbac konačno ima dostojnog kandidata za načelnika. Naprijed do uspjeha !!!

ODGOVORITE
Name

šex

13.07.2016 13:50

Ooooo Ranko pravi kandidat,,jeste pravi vodji crvenih