Џихадистичка олимпијада

Самозвана Исламска држава (ИС) организовала је "Џихадистичке олимпијске игре" у Ираку, где су се њени припадници такмичили у дисциплинама као што су надвлачење конопца и дување балона, а нису изостале ни "музичке столице", објавио је данас руски канал "Раша тудеј".

Свијет 12.07.2016 | 15:05
Џихадистичка олимпијада
Олимпијске игре ИД су више личиле на оне које се играју на дечјим рођенданима него на дициплине у којима би се очекивало учешће чланова радикалне џихадистиче групе, примећује РТ.

Верује се, наиме, да је џихадистичка олимпијада одржана почетком јула у граду Тал Афар у Ираку, који је под контролом ИД, а фотографије на којима је, наводно, приказан тај догађај објавила је на Твитеру антитерористичка организација Терормонитор.



На фотографијама се може видети како на такмичењу учествују и деца предшколског узраста, а изненађује то што неки од такмичара носе фудбалске дресове са ознакама популарних британских клубова "Манчестер сити" и "Глазгов селтик".

РТ подсећа да је ова џихадистичка група спортове попут фудбала етикетирала као "неисламске", али примећује да су дечје игре добродошле на џихадистичкој олимпијади.


Руски канал наводи и да је ИД недавно у Сирији погубила тројицу професионалних фудбалера тима Ал-Шабаба под сумњом да су били шпијуни Курда, јавно им одрубивши главе наочиглед деце у Раки раније овог месеца.

Поред тога, ИД је напала групу навијача "Реал Мадрида" у мају, убивши најмање 12 њих када су се окупили у кафићу у шиитском граду Баладу, 80 километара северно од Багдада, да гледају свој тим како игра против "Атлетико Мадрида" у финалу Лиге шампиона, додаје РТ.

Извор: Агенције

Фото: Террормонитор.орг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Карадоиз

12.07.2016 13:47

Стани мало, зар Руси нису унистили ту дрзаву?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.07.2016 14:59

Ма какви Руси и они убијају само зене и дјецу иста је то багра

Name

Нед

12.07.2016 13:56

Хехехаха... Стварно??? Ја Сам мислио да они Само ратују??? Хахахаха... Хоце ли Мозда у Бразил-Рио, олимпијске игре?? Хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање онако за све

12.07.2016 15:45

Зна ли се јел Баја посло ког на ОЛ тамо и које мјесто су заузели Галијасевиц и Лазански надам се да су освјетлали образ великог Баје. Мозда је посло и ког кума добри су у тенису тацније Спирке је у рекету сампион

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

12.07.2016 15:56

Јел било ракије

ОДГОВОРИТЕ