Džihadistička olimpijada

Samozvana Islamska država (IS) organizovala je "Džihadističke olimpijske igre" u Iraku, gde su se njeni pripadnici takmičili u disciplinama kao što su nadvlačenje konopca i duvanje balona, a nisu izostale ni "muzičke stolice", objavio je danas ruski kanal "Raša tudej".

Svijet 12.07.2016 | 15:05
Džihadistička olimpijada
Olimpijske igre ID su više ličile na one koje se igraju na dečjim rođendanima nego na dicipline u kojima bi se očekivalo učešće članova radikalne džihadističe grupe, primećuje RT.

Veruje se, naime, da je džihadistička olimpijada održana početkom jula u gradu Tal Afar u Iraku, koji je pod kontrolom ID, a fotografije na kojima je, navodno, prikazan taj događaj objavila je na Tviteru antiteroristička organizacija Terormonitor.



Na fotografijama se može videti kako na takmičenju učestvuju i deca predškolskog uzrasta, a iznenađuje to što neki od takmičara nose fudbalske dresove sa oznakama popularnih britanskih klubova "Mančester siti" i "Glazgov seltik".

RT podseća da je ova džihadistička grupa sportove poput fudbala etiketirala kao "neislamske", ali primećuje da su dečje igre dobrodošle na džihadističkoj olimpijadi.


Ruski kanal navodi i da je ID nedavno u Siriji pogubila trojicu profesionalnih fudbalera tima Al-Šababa pod sumnjom da su bili špijuni Kurda, javno im odrubivši glave naočigled dece u Raki ranije ovog meseca.

Pored toga, ID je napala grupu navijača "Real Madrida" u maju, ubivši najmanje 12 njih kada su se okupili u kafiću u šiitskom gradu Baladu, 80 kilometara severno od Bagdada, da gledaju svoj tim kako igra protiv "Atletiko Madrida" u finalu Lige šampiona, dodaje RT.

Izvor: Agencije

Foto: Terrormonitor.org

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Karadoiz

12.07.2016 13:47

Stani malo, zar Rusi nisu unistili tu drzavu?

ODGOVORITE
Name

re

12.07.2016 14:59

Ma kakvi Rusi i oni ubijaju samo zene i djecu ista je to bagra

Name

Ned

12.07.2016 13:56

Hehehaha... Stvarno??? Ja Sam mislio da oni Samo ratuju??? Hahahaha... Hoce li Mozda u Brazil-Rio, olimpijske igre?? Hahahaha

ODGOVORITE
Name

Pitanje onako za sve

12.07.2016 15:45

Zna li se jel Baja poslo kog na OL tamo i koje mjesto su zauzeli Galijasevic i Lazanski nadam se da su osvjetlali obraz velikog Baje. Mozda je poslo i kog kuma dobri su u tenisu tacnije Spirke je u reketu sampion

ODGOVORITE
Name

Kobac

12.07.2016 15:56

Jel bilo rakije

ODGOVORITE