Предњи укрштени: Роналдо 5 мјесеци ван терена?!

Званичних информација о тежини повреде аса Реала и даље нема, а незваничне су опречне - од два до пет месеци паузе, према информацијама из Француске, Португала, Шпаније...

Фудбал 13.07.2016 | 12:00
Предњи укрштени: Роналдо 5 мјесеци ван терена?!
Информације о тежини повреде Кристијана Роналда и даље су незваничне и непроверене, али има их.

Неке стижу из Француске, засноване на првим прегледима још на "Стадиону Француска", неке из Португала, где је капитен репрезентације донео пехар намењен новим шампионима Европе.

И опречне су – оне најцрње слутње упућују на то да је услед старта Димитрија Пајеа, већ у 8. минуту финалне утакмице ЕУРО 2016 између Француске и Португала, дошло до делимичног оштећења предњег укрштеног лигамента колена и да ће због тога четири пута фудбалер године у избору ФИФА одсуствовати четири до пет месеци!

Другим речима, да ће се вратити тек крајем године, што би био велики ударац и за Реал Мадрид и за њега самог, као спортисту који увек и константно жели да буде проглашаван за најбољег на свету, а после освајања Лиге шампиона и Европског првенства у истој календарској години изразити је фаворит у трци за "Златну лопту".

Паје је ушао јако у Роналдову стајну ногу у 8. минуту утакмице услед чега је дошло до очигледног и веома болног истезања, односно "увртања" целе ноге, с обзиром на то да му је стопало остало снажно "фиксирано" за терен, но енормна жеља да богатој ризници трофеја на клупском нивоу придода и први на репрезентативном, натерала је 31-годишњег фудбалера да се два пута враћа на терен, иако је свима било јасно да се вероватно тешко повредио.

Падао је на траву и у 17. и у 25. минуту, када је изнет с носилима с терена, али ни то га није спречило да се у другом полувремену врати на клупу за резерве а финиш меча и продужетке проведе скачући крај аут линије, пред селектора Фернанда Сантоша, давајући инструкције играчима шта да раде и тражећи од судије Марка Клатенбурга да свира крај.

Када је он то и урадио, Роналдо је бурно прославио тријумф, а на ногама је провео и комплетну параду улицама Лисабона, која је заиста била незаборавна.

Потом, из Португала стигле су и незваничне прогнозе о томе да се, заправо, и не ради о тешкој повреди и да ће Роналдо моћи да игра већ за шест до осам недеља, односно два месеца најкасније. Ово је потврдио и шпански дневник "Ас", наводећи да ће најбољи фудбалер Реала пропустити УЕФА Суперкуп са Севиљом, у Трондхајму, као и првих неколико кола Примере.

Сачекајмо...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар