Prednji ukršteni: Ronaldo 5 mjeseci van terena?!

Zvaničnih informacija o težini povrede asa Reala i dalje nema, a nezvanične su oprečne - od dva do pet meseci pauze, prema informacijama iz Francuske, Portugala, Španije...

Fudbal 13.07.2016 | 12:00
Prednji ukršteni: Ronaldo 5 mjeseci van terena?!
Informacije o težini povrede Kristijana Ronalda i dalje su nezvanične i neproverene, ali ima ih.

Neke stižu iz Francuske, zasnovane na prvim pregledima još na "Stadionu Francuska", neke iz Portugala, gde je kapiten reprezentacije doneo pehar namenjen novim šampionima Evrope.

I oprečne su – one najcrnje slutnje upućuju na to da je usled starta Dimitrija Pajea, već u 8. minutu finalne utakmice EURO 2016 između Francuske i Portugala, došlo do delimičnog oštećenja prednjeg ukrštenog ligamenta kolena i da će zbog toga četiri puta fudbaler godine u izboru FIFA odsustvovati četiri do pet meseci!

Drugim rečima, da će se vratiti tek krajem godine, što bi bio veliki udarac i za Real Madrid i za njega samog, kao sportistu koji uvek i konstantno želi da bude proglašavan za najboljeg na svetu, a posle osvajanja Lige šampiona i Evropskog prvenstva u istoj kalendarskoj godini izraziti je favorit u trci za "Zlatnu loptu".

Paje je ušao jako u Ronaldovu stajnu nogu u 8. minutu utakmice usled čega je došlo do očiglednog i veoma bolnog istezanja, odnosno "uvrtanja" cele noge, s obzirom na to da mu je stopalo ostalo snažno "fiksirano" za teren, no enormna želja da bogatoj riznici trofeja na klupskom nivou pridoda i prvi na reprezentativnom, naterala je 31-godišnjeg fudbalera da se dva puta vraća na teren, iako je svima bilo jasno da se verovatno teško povredio.

Padao je na travu i u 17. i u 25. minutu, kada je iznet s nosilima s terena, ali ni to ga nije sprečilo da se u drugom poluvremenu vrati na klupu za rezerve a finiš meča i produžetke provede skačući kraj aut linije, pred selektora Fernanda Santoša, davajući instrukcije igračima šta da rade i tražeći od sudije Marka Klatenburga da svira kraj.

Kada je on to i uradio, Ronaldo je burno proslavio trijumf, a na nogama je proveo i kompletnu paradu ulicama Lisabona, koja je zaista bila nezaboravna.

Potom, iz Portugala stigle su i nezvanične prognoze o tome da se, zapravo, i ne radi o teškoj povredi i da će Ronaldo moći da igra već za šest do osam nedelja, odnosno dva meseca najkasnije. Ovo je potvrdio i španski dnevnik "As", navodeći da će najbolji fudbaler Reala propustiti UEFA Superkup sa Seviljom, u Trondhajmu, kao i prvih nekoliko kola Primere.

Sačekajmo...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar