Гдје љетују политичари?

Водећи аустријски политичари ће, након данашње последње седнице владе пред летњу паузу, провести одмор пре свега у домовини, али и са кратким боравцима у иностранству, а један од њих ће камп-приколицом кренути на летовање.

Путовања 12.07.2016 | 10:19
Гдје љетују политичари?
Аустријски канцелар Кристијан Керн ће летњи одмор провести у покрајини Корушкој, на језеру Милштетер зе, где има кућу. Такође једну недељу одмора провешће у Корушкој и вицеканцелар Рајнхолд Митерленер, који ће остатак одмора провести возећи бицикл у родном Милфиртлу, где, како је најавио, планира и да роштиља са пријатељима.

Министар правосуђа Волфганг Брандштатер намерава да отпутује у САД, како би посетио унуче, а остатак летње паузе ће провести у аустријском региону Валдфиртел. И министар одбране Ханс Петер Доскоцил планира са ћерком да борави у САД, где ће главни део одмора бити посета концерта Брус Спрингстина. Министар културе Томас Дрозда планира одмор у Јужном Тиролу, као и шеф аустријске дипломатије Себастијан Курц.

Министарка образовања Соња Хамершмит провешће летњи одмор на Корзици, и пар дана у Аустрији са пријатељима и породицом. Министарка за питања породице Софи Кармасин планиран одмор са породицом на језеру Мондзе у Аустрији.

Министар саобраћаја и инфраструктуре Јерг Лајхтфрид са породицом боравиће у Хрватској на мору, а остатак планиран камп-приколицом да борави у кампу на језеру Нојзидлерзе на истоку Аустрије.

Такође на камповање креће и министар унутрашњих послова Волфганг Соботка, који ће са породицом и камп-приколицом кренути у правцу Италије. Министарка здравља Забине Оберхаузер и ове године ће провести одмор на планини у Аустрији, а министар пољопривреде Андре Рупрехтер боравиће у родној покрајини Тирол, као и суседној Италији. Министар финансија Ханс-Јерг Сселинг најавио је да ће одмарати на језеру Атерзе, а министар за социјална питања Алојз Штефер у Горњој Аустрији, као и пар дана у Хрватској.

Лидер најутицајније опозиционе Слободарске партије (ФПО) Хајнц-Кристијан Сстрахе, који воли ноћни живот, отпутоваће на Ибицу, те потом провешће једно време у Тиролу.

Шефица Зелених Ева Главишниг провешће одмор на језеру Ссотертајх у Доњој Аустрији. Такође и два председничка кандидата одмориће кратко током лета. Александер ван дер Белен провешће са женом и кучићима кућним љубимцима, две недеље у планинама Тирола, а Норберт Хофер планира одмор у Мађарској, као и пар дана у Корушкој.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар