Кажњена јер је одбила да обави абортус на црвено слово

Одбијање здравствених радника Опште болнице "Стефан Високи" у Смедеревској Паланци да пацијентикињи обаве прекид трудноће због "црвеног слова" завршило се новчаним кажњавањем медицинске сестре "због непромишљеног разговора".

Србија 12.07.2016 | 10:46
Кажњена јер је одбила да обави абортус на црвено слово
Министарство здравља је обавило надзор у паланачкој болници и утврђено је да је З. С. (33) из Младеновца дата информација о трошковима ове ванстардардне услуге, као и обавјештење да прекид може извршити и неког другог дана, с обзиром на обим послова на Одјељењу и непостојање индикација за хитни прекид трудноће.

По информацијама из Министарства, медицинска сестра М. У., која је тог дана радила у амбуланти, пацијенткињи је заиста рекла да је вјерски празник, те предложила да, попут већине пацијенткиња, на абортус дође неког другог дана.

"Медицинска сестра је рекла да су љекари заузети јер је оперативни дан, те узгред додала да се овај прекид нежељене трудноће у установи не ради током вјерских празника", износи другачије мишљење директор Болнице др Никола Ристић, који је одлучио да медицинску сестру новчано казни због непрофесионалног поступања и непромишљеног разговора са пацијенткињом.

И даље се, међутим, не зна да ли је ријеч о измишљотини медицинске сестре, или поједини лекари заиста не обављају прекид трудноће на вјерске празнике, што би било кршење закона. Јер, тако нешто би било легално само ако љекар има приговор савјести, али он може да се односи само уопштено на прекид трудноће, без обзира на календар, а др Ристић прецизира да то нико званично није истакао, те да пацијентиња није имала упут, ни заказано, нити је ико од љекара с њом разговарао.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

12.07.2016 11:56

СРБи су народ који изумире и нестаје са позорнице зивота. Зато насилни прекуд трудноце или АБОРТУС треба ЗАКОНОМ одмах забранити и дозволити само уз сагласност струцњака, надлезног свестеника, Родитеља и Оца дјетета ако се ради о малољетном лицу у посебним слуцајевима када је угрозен зивот "мајке!" Цедоморство је најгори вид убиства свог јос неродјеног дјетета и зато такве слуцајеве треба најстрозије казњавати а љекарима по цијену губитка дипломе и запослења законски забранити да цине такаве злоцине цедоморства. По љекарској заклетви сваки доктор се завјетовао да це људе лецити а не убијати, и то јос немоцну и неродјену дјецу у утриби "Мајки". Цедоморство од најстаријих времена забрањују све вјере и сви људи здравог разума који третирају АБОРТУС као злоцин и убиство јос неродјеног дјетета. КОЛИКО је само будуци науцника, љекара и други припадника разни професиа крз АБОРТУС убијено ни броја се незна. ЗАТО СРБи Светог Саве ако зеле да зиви и да постоје као народ Бозји одмах требају слозно да казе СТОП АБОРТУСУ ИЛИ ЦЕДОМОРСТВУ У САВИНОЈ СВЕТОЈ СРБИЈИ. У ХРВАТСКОЈ Мајка са 23 године зивота има осмеро дјеце. У Босни муслимани и на Косову сиптари имају по десеторо и висе дјеце а СРБи ипомају по једно или ниједно дјете. То најбоље говори о духовно стању у СРБском народу који због тога полако изумире!

ОДГОВОРИТЕ