Анализа: Два мјесеца за заборав Антоана Гризмана...!

Сјајни нападач изгубио друго финале великих такмичења у нешто мање од 60 дана!

Фудбал 12.07.2016 | 23:15
Анализа: Два мјесеца за заборав Антоана Гризмана...!
Без обзира што је шампионат Европе окончао као најбољи стрелац (шест голова), и што се афирмисао као један од понајбољих фудбалера не само целог континента већ и света, сјајни нападач ће сигурно желети да заборави протекла два месеца.

Прво је изгубио финале Лиге шампиона, на пенале, најсуровије, а можда је том неуспеху Атлетика допринео лично он, тако што је у регуиларном делу меча са Реалом био непрецизан са беле тачке. После је погодио, али то није помогло Јорганџијама да избегну пораз, који је дуго пекао све љубитеље мадридских црвено-белих.

Било му је тешко, дуго се психички враћао, али и тешио јер га је иза ћошка чекало Европско првенство. И још у домовини, па где ћеш бољу стартну позицију. Иако је лоше стартовао на отварању против Румуна и био очајан на премијери, од другог кола и утакмице са Албанијом кренуо је сјајан низ голова и асистенција. Изгледало је да је далеко најспремнији на шампионату, сјајно је погађао у нокаут фази, а онда је дошло још једно врело летње вече и још једно разочарање за 25-годишњег фудбалера.

Имао је две изванредне прилике вечерас, оба пута је гађао главом, једном га је спречиоРуи Патрисио, други пут је лопта отишла преко гола. И вечерас, као и крајем маја у финалу Лиге шампиона у Милану, да је погодио, његов тим би вероватно освојио трофеј. Овако, опет је промашио, па је с правом понео епитет највећег трагичара турнира.

Златна копачка тешко да му је утеха...

Без обзира на евидентну класу, порази у два велика финала у само два месеца боле и волеће као отворена рана и сигурно је да Гризмана у нареденом периоду очекује најтежа борба са унутрашњим демонима. Свашта ће му пролазити кроз главу наредних недеља, самопоуздање ће му бити порпилично угрожено, што би дугорочно могло да остави последице и на даљи ток каријере. Али, само ако не извуче поуке.

Задатак да га после новог пеха опет подигне имаће вероватно Чоло Симеоне, који зна како да каналише таленат и карактер сјајног Француза, а ако је Гризман нешто могао да види не само вечерас, већ и претходних година, то је понашање Кристијана Роналда. Капитен Португалије је живи доказ да само мукотрпним радом на крају дође резултат без обзира на пехове у каријери. И тај често оспоравани Роналдо је 2004. године изгубио код куће финале Европског првенства од Грчке, а од тада је освојио чак три Златне лопте.

Зато, Антоане, нема предаје. Исплачи се, па од јесени јово наново.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар