Analiza: Dva mjeseca za zaborav Antoana Grizmana...!

Sjajni napadač izgubio drugo finale velikih takmičenja u nešto manje od 60 dana!

Fudbal 12.07.2016 | 23:15
Analiza: Dva mjeseca za zaborav Antoana Grizmana...!
Bez obzira što je šampionat Evrope okončao kao najbolji strelac (šest golova), i što se afirmisao kao jedan od ponajboljih fudbalera ne samo celog kontinenta već i sveta, sjajni napadač će sigurno želeti da zaboravi protekla dva meseca.

Prvo je izgubio finale Lige šampiona, na penale, najsurovije, a možda je tom neuspehu Atletika doprineo lično on, tako što je u reguilarnom delu meča sa Realom bio neprecizan sa bele tačke. Posle je pogodio, ali to nije pomoglo Jorgandžijama da izbegnu poraz, koji je dugo pekao sve ljubitelje madridskih crveno-belih.

Bilo mu je teško, dugo se psihički vraćao, ali i tešio jer ga je iza ćoška čekalo Evropsko prvenstvo. I još u domovini, pa gde ćeš bolju startnu poziciju. Iako je loše startovao na otvaranju protiv Rumuna i bio očajan na premijeri, od drugog kola i utakmice sa Albanijom krenuo je sjajan niz golova i asistencija. Izgledalo je da je daleko najspremniji na šampionatu, sjajno je pogađao u nokaut fazi, a onda je došlo još jedno vrelo letnje veče i još jedno razočaranje za 25-godišnjeg fudbalera.

Imao je dve izvanredne prilike večeras, oba puta je gađao glavom, jednom ga je sprečioRui Patrisio, drugi put je lopta otišla preko gola. I večeras, kao i krajem maja u finalu Lige šampiona u Milanu, da je pogodio, njegov tim bi verovatno osvojio trofej. Ovako, opet je promašio, pa je s pravom poneo epitet najvećeg tragičara turnira.

Zlatna kopačka teško da mu je uteha...

Bez obzira na evidentnu klasu, porazi u dva velika finala u samo dva meseca bole i voleće kao otvorena rana i sigurno je da Grizmana u naredenom periodu očekuje najteža borba sa unutrašnjim demonima. Svašta će mu prolaziti kroz glavu narednih nedelja, samopouzdanje će mu biti porpilično ugroženo, što bi dugoročno moglo da ostavi posledice i na dalji tok karijere. Ali, samo ako ne izvuče pouke.

Zadatak da ga posle novog peha opet podigne imaće verovatno Čolo Simeone, koji zna kako da kanališe talenat i karakter sjajnog Francuza, a ako je Grizman nešto mogao da vidi ne samo večeras, već i prethodnih godina, to je ponašanje Kristijana Ronalda. Kapiten Portugalije je živi dokaz da samo mukotrpnim radom na kraju dođe rezultat bez obzira na pehove u karijeri. I taj često osporavani Ronaldo je 2004. godine izgubio kod kuće finale Evropskog prvenstva od Grčke, a od tada je osvojio čak tri Zlatne lopte.

Zato, Antoane, nema predaje. Isplači se, pa od jeseni jovo nanovo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar