Бајерн се опростио од човјека који је направио филијалу од Дортмунда!

Матијас Замер напустио функцију спортског директора Бавараца!

Фудбал 12.07.2016 | 21:00
Бајерн се опростио од човјека који је направио филијалу од Дортмунда!
Спортски директор Бајерна Матијас Замер (48) напустио је редове шампиона Немачке. Некадашњи репрезентативац Панцера затражио је прекид сарадње две године пре истека уговора (требало да траје до јуна 2018. године), а све то као последицу здравствених проблема који су га задесили у последње време.

У априлу ове године Замер је имао мањи шлог, али се после неколико недеља опоравио и вратио послу. Ипак, после само неколико месеци затражио је прекид уговора о раду, а обе стране су се релативно брзо договриле око раскида.

Матијас Замер је један од најцењенијих фудбалских радника у Немачкој. Као тренер Борусије из Дортмунда био је најмлађи тренер шампион у историји Бундеслиге (2002. године), а у периоду од 2006-2012 радио је и у Фудбалском савезу Немачке.

У Бајерн је стигао у лето 2012. године, само дан после пораза у финалу Лиге шампиона уместо често оспораваног “нерадника” Кристијана Нерлингера, а на изричити захтев Јупа Хајнкенса. Његовим доласком у клуб, Бајерн је значајно модернизовао рад са млађим категоријама и трансфер политику, а управо Замеру се приписују највеће заслуге за контроверзни и рекордни трансфер Марија Гецеа у лето 2013. из Дортмунда од 37.000.000 евра.

Иронично, човек који се као играч и тренер прославио баш у дресу Милионера, за четири сезоне проведене у Минхену као функлционер направио је од њих филијалу, а после Гецеа, дрес Бајерна су обукли још и Роберт Левандовски и од недавно Матс Хумелс. 

Баварци су, од како је Замер сео у фотељу спортског директора, поставили рекорд у Бундеслиги са четири узастопне титуле шампиона Немачке, што није урадио ниједан клуб пре њих. Осим у националном првенству, радовао се трофејима и у Лиги шампиона, Супер купу Европе и Светском клупском првенству са Баварцима 2013. године.    

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар