Bajern se oprostio od čovjeka koji je napravio filijalu od Dortmunda!

Matijas Zamer napustio funkciju sportskog direktora Bavaraca!

Fudbal 12.07.2016 | 21:00
Bajern se oprostio od čovjeka koji je napravio filijalu od Dortmunda!
Sportski direktor Bajerna Matijas Zamer (48) napustio je redove šampiona Nemačke. Nekadašnji reprezentativac Pancera zatražio je prekid saradnje dve godine pre isteka ugovora (trebalo da traje do juna 2018. godine), a sve to kao posledicu zdravstvenih problema koji su ga zadesili u poslednje vreme.

U aprilu ove godine Zamer je imao manji šlog, ali se posle nekoliko nedelja oporavio i vratio poslu. Ipak, posle samo nekoliko meseci zatražio je prekid ugovora o radu, a obe strane su se relativno brzo dogovrile oko raskida.

Matijas Zamer je jedan od najcenjenijih fudbalskih radnika u Nemačkoj. Kao trener Borusije iz Dortmunda bio je najmlađi trener šampion u istoriji Bundeslige (2002. godine), a u periodu od 2006-2012 radio je i u Fudbalskom savezu Nemačke.

U Bajern je stigao u leto 2012. godine, samo dan posle poraza u finalu Lige šampiona umesto često osporavanog “neradnika” Kristijana Nerlingera, a na izričiti zahtev Jupa Hajnkensa. Njegovim dolaskom u klub, Bajern je značajno modernizovao rad sa mlađim kategorijama i transfer politiku, a upravo Zameru se pripisuju najveće zasluge za kontroverzni i rekordni transfer Marija Gecea u leto 2013. iz Dortmunda od 37.000.000 evra.

Ironično, čovek koji se kao igrač i trener proslavio baš u dresu Milionera, za četiri sezone provedene u Minhenu kao funklcioner napravio je od njih filijalu, a posle Gecea, dres Bajerna su obukli još i Robert Levandovski i od nedavno Mats Humels. 

Bavarci su, od kako je Zamer seo u fotelju sportskog direktora, postavili rekord u Bundesligi sa četiri uzastopne titule šampiona Nemačke, što nije uradio nijedan klub pre njih. Osim u nacionalnom prvenstvu, radovao se trofejima i u Ligi šampiona, Super kupu Evrope i Svetskom klupskom prvenstvu sa Bavarcima 2013. godine.    

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar