Ово је Мурињов план за Погбу...!

Продаје шесторицу звезда да исплати пола трансфера! Португалац саставио листу играча на којима планира да заради овог лета.

Фудбал 12.07.2016 | 20:00
Ово је Мурињов план за Погбу...!
Пол Погба и Манчестер Јунајтед - још једном! Далеко од тога да је Јувентус почео да попушта, односно да се Јунајтед "примакао" Французу, али медији на Острву из дана у дан настављају да подгревају терен, подижући притисак навијачима Црвених ђавола. Најновије информације најчитанијег таблоида Сан тако кажу да је Жозе Мурињо већ направио листу за одстрел, односно да ће добрим делом од тог новца бити финансиран долазак једног од најтраженијих фудбалера данашњице. 

Као што је од раније познато Манчестер је спреман да обори светски рекорд у висини трансфера (наводно Јуве је већ одбио понуду од 115.000.000 евра), а како се ради о огромној суми, ваљало би нешто новца прибавити и од продаје играча. Исти извор наводи да је португалски стручњак већ прецртао осморицу играча (то су момци на које не рачуна), међу којима су неке од великих звезда или скупо плаћених појачања претходних година, углавном аквизиција Луја ван Гала. 

Сан пише да Мурињо у свом новом пројекту, између осталих, не види Хуана Мату, Моргана Шнајдерлина, Бастијана Швајнштајгера, Маркоса Роха, Мемфиса Депаја и Делеја Блинда. Узимајући у обзир цифре за које су ова шесторица пристигла на Олд Трафорд (160.000.000 евра) њихови одласци за исти новац покрили би трошкове око Погбиногтрансфера, али Манчестер, наравно, неће извући ни приближно толики новац.

Када се на све то дода и проценат менаждера Пола Погба - Мина Рајоле, коме Јунајтед уколико реализује трансфер мора да уплати фантастичних 25.000.000 евра као накнаду, јасно је да одласком ове шесторице фудбалера заправо неће моћи да буде покривено ни пола Јувентусових потраживања. О плати самог фудбалера да и не говоримо...

Да подсетимо, Манчестер је у досадашњем делу прелазног рока довео само Златана Ибрахимовића, Ерика Баија и Хенрика Мхитарјана, потрошивши само на обештећења (без Златана) 80.000.000 евра. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар