Видео - Брашанац пред Европу: Само паметно...!

Може ли Партизан да понови резултат из прошле сезоне и поново се пласира у групну фазу Лиге Европе? Ево шта о томе каже стандардни првотимац, "радилица" Дарко Брашанац.

Фудбал 12.07.2016 | 17:00
Видео - Брашанац пред Европу: Само паметно...!
Играо се 88. минут утакмице Партизан - Аугзбург када је Дарко Брашанац имао колосалну шансу да црно-беле одведе у нокаут фазу Лиге Европе.

Да је постигао гол, Партизан би ишао даље и, можда, направио још неки искорак у Европи.

То је била ова шанса: 



Брашанцу није било ни до чега после утакмице, једва је дао изјаву. Али, "устао је" и "извидао ране", као и цео тим.

Пред црно-белима је нови европски пут, који почиње у четвртак утакмицом у 2. колу квалификација за Лигу Европе против пољског Заблембја. Биће то 228. утакмица Партизана у европским такмичењима, уједно 48. европска сезона београдског клуба.

"За нашу екипу је најважније да уђемо максимално мотивисани у сваку утакмицу и уједно спремни за велику борбу током целих квалификација. Самим тим ће и квалитет екипе, који је велики, доћи до изражаја. Пажњу морамо да обратимо буквално на сваку ситницу, јер се у Европи и мала грешка кажњава сурово. То су екипе које су много квалитетније него код нас у првенству и свако опуштање у било којем тренутку утакмице може тим скупо да кошта", каже он за клупски сајт.

Партизан има битно другачији састав него што је то било пре месец, два. Готово цео нови тим је дошао.

Зато се Брашанац не упушта у оцењивање могућности и спремности екипе Партизана.

"Не бих поредио тимове од прошле и ове године, посебно што ниједну такмичарску утакмицу ове сезоне нисмо одиграли у овом саставу и сигурно је да ће нам требати времена да се још боље упознамо и уиграмо. Припреме су једно, када крене такмичење и утакмица у којој је свака на испадање то је нешто сасвим друго".

Утакмица која ће му, каже, остати вечно у сећању је она против Стеауе 4:2 у Београду, када се Партизан пласирао у последњу рунду квалификација за Лигу шампиона, а имао је већ обезбеђен пласман у групну фазу ЛИге Европе.

"Од почетка утакмице и феноменалне кореографије до целокупне позитивне атмосфере коју смо ми играчи осећали током целе утакмице и када смо губили, до невероватне среће када смо са нашим навијачима славили пролаз у плеј-оф. Цело то вече памтим као можда и најлепшу утакмицу коју сам играо и сваки пут се најежим када се сетим ње", каже Брашанац.

Имао је и поруку за навијаче Партизана да помогну екипи да оствари добар резултат пред реванш у Пољској.

"Позвао бих све навијаче да у што већем броју испуне стадион јер нам је са њима много лакше да сваког противника победимо на нашем стадиону и да у четвртак заједно направимо искорак ка пласману у 3. коло квалификација ЛЕ".

Ево и видео позива играча Партизана:



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар