Video - Brašanac pred Evropu: Samo pametno...!

Može li Partizan da ponovi rezultat iz prošle sezone i ponovo se plasira u grupnu fazu Lige Evrope? Evo šta o tome kaže standardni prvotimac, "radilica" Darko Brašanac.

Fudbal 12.07.2016 | 17:00
Video - Brašanac pred Evropu: Samo pametno...!
Igrao se 88. minut utakmice Partizan - Augzburg kada je Darko Brašanac imao kolosalnu šansu da crno-bele odvede u nokaut fazu Lige Evrope.

Da je postigao gol, Partizan bi išao dalje i, možda, napravio još neki iskorak u Evropi.

To je bila ova šansa: 



Brašancu nije bilo ni do čega posle utakmice, jedva je dao izjavu. Ali, "ustao je" i "izvidao rane", kao i ceo tim.

Pred crno-belima je novi evropski put, koji počinje u četvrtak utakmicom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv poljskog Zablembja. Biće to 228. utakmica Partizana u evropskim takmičenjima, ujedno 48. evropska sezona beogradskog kluba.

"Za našu ekipu je najvažnije da uđemo maksimalno motivisani u svaku utakmicu i ujedno spremni za veliku borbu tokom celih kvalifikacija. Samim tim će i kvalitet ekipe, koji je veliki, doći do izražaja. Pažnju moramo da obratimo bukvalno na svaku sitnicu, jer se u Evropi i mala greška kažnjava surovo. To su ekipe koje su mnogo kvalitetnije nego kod nas u prvenstvu i svako opuštanje u bilo kojem trenutku utakmice može tim skupo da košta", kaže on za klupski sajt.

Partizan ima bitno drugačiji sastav nego što je to bilo pre mesec, dva. Gotovo ceo novi tim je došao.

Zato se Brašanac ne upušta u ocenjivanje mogućnosti i spremnosti ekipe Partizana.

"Ne bih poredio timove od prošle i ove godine, posebno što nijednu takmičarsku utakmicu ove sezone nismo odigrali u ovom sastavu i sigurno je da će nam trebati vremena da se još bolje upoznamo i uigramo. Pripreme su jedno, kada krene takmičenje i utakmica u kojoj je svaka na ispadanje to je nešto sasvim drugo".

Utakmica koja će mu, kaže, ostati večno u sećanju je ona protiv Steaue 4:2 u Beogradu, kada se Partizan plasirao u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, a imao je već obezbeđen plasman u grupnu fazu LIge Evrope.

"Od početka utakmice i fenomenalne koreografije do celokupne pozitivne atmosfere koju smo mi igrači osećali tokom cele utakmice i kada smo gubili, do neverovatne sreće kada smo sa našim navijačima slavili prolaz u plej-of. Celo to veče pamtim kao možda i najlepšu utakmicu koju sam igrao i svaki put se naježim kada se setim nje", kaže Brašanac.

Imao je i poruku za navijače Partizana da pomognu ekipi da ostvari dobar rezultat pred revanš u Poljskoj.

"Pozvao bih sve navijače da u što većem broju ispune stadion jer nam je sa njima mnogo lakše da svakog protivnika pobedimo na našem stadionu i da u četvrtak zajedno napravimo iskorak ka plasmanu u 3. kolo kvalifikacija LE".

Evo i video poziva igrača Partizana:



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar