Рефлектори - најскупља ријеч у српском фудбалу!

Постоји могућност да се Спартаку и новом суперлигашу Бачкој дозволи да играју без рефлектора, али питање је докле тако?! Да ли ће бити повећан број странаца?!

Фудбал 13.07.2016 | 10:00
Рефлектори - најскупља ријеч у српском фудбалу!
Још десетак дана остало је до почетка нове суперлигашке сезоне (23. јул), а још нису разјашњене поједина отворена питања, пре свега у вези са клубовима који има стадионе - не и рефлекторе (Спартак и Бачка).

Пре три године Фудбалски савез Србије усвојио је обавезујућу одлуку за све клубове да направе рефлекторе (пре свега) и да прилагоде инфраструктуру (колико год је то могуће). Претходних година многим клубовима се излазило у сусрет, па су тражили и добијали одлагања у вези са инсталирањем вештачког светла.

Постоји могућност да се суботичком Спартаку и новом суперигашку Бачкој да продужен рок (они тврде да ће до септембра "мајке ми" да заврше).

Најгласнији у захтеву да се Спартаку (и Бачкој) изађе у сусрет јесте председник суботичког клуба Драган Симовић:

"Није поштено да годину дана играмо ван Суботице или Бачке Паланке, и на тај начин кажњавамо клубове и љубитеље фудбала из два града и истовремено ризикујемо да то остави много дубље последице. Друга солуција - да привремено будемо домаћини на неутралном терену, утицала би и на регуларност Суперлиге", тврди Симовић у изјави за "Спортски журнал".

Спартак тражи одлагање примене одлуке до краја септембра, јер је било "проблема у спровођењу тендера".

Директор Спартака Драган Ђорђевић недавно је у писаној изјави оштужио локалну самоуправу за немарност.

"Рефлекторе поставише много мање средине од Суботице, па се питамо шта је са нашим градом? Да ли други градови имају мало више добре воље према фудбалу и спорту уопште или је по среди нешто друго", наводено је у његовој изјави.

Бачка је већ тражила промену домаћинства са Партизаном и Јавором, управо из разлога што нема рефлекторе, а ради на томе да их постави.

Још једна тема која заокупља пажњу фудбалске јавности у Србији је и идеја да буде промењен одлука/пропис о ограничењу броја странаца, у чему предњачи Црвена звезд која их је "довела на кило", поготово црвено-бели. Идеја је да убудуће на терену може да буде шест странаца.

Иначе, пропис о ограничењу броја странаца донет је још 2009. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар