Reflektori - najskuplja riječ u srpskom fudbalu!

Postoji mogućnost da se Spartaku i novom superligašu Bačkoj dozvoli da igraju bez reflektora, ali pitanje je dokle tako?! Da li će biti povećan broj stranaca?!

Fudbal 13.07.2016 | 10:00
Reflektori - najskuplja riječ u srpskom fudbalu!
Još desetak dana ostalo je do početka nove superligaške sezone (23. jul), a još nisu razjašnjene pojedina otvorena pitanja, pre svega u vezi sa klubovima koji ima stadione - ne i reflektore (Spartak i Bačka).

Pre tri godine Fudbalski savez Srbije usvojio je obavezujuću odluku za sve klubove da naprave reflektore (pre svega) i da prilagode infrastrukturu (koliko god je to moguće). Prethodnih godina mnogim klubovima se izlazilo u susret, pa su tražili i dobijali odlaganja u vezi sa instaliranjem veštačkog svetla.

Postoji mogućnost da se subotičkom Spartaku i novom superigašku Bačkoj da produžen rok (oni tvrde da će do septembra "majke mi" da završe).

Najglasniji u zahtevu da se Spartaku (i Bačkoj) izađe u susret jeste predsednik subotičkog kluba Dragan Simović:

"Nije pošteno da godinu dana igramo van Subotice ili Bačke Palanke, i na taj način kažnjavamo klubove i ljubitelje fudbala iz dva grada i istovremeno rizikujemo da to ostavi mnogo dublje posledice. Druga solucija - da privremeno budemo domaćini na neutralnom terenu, uticala bi i na regularnost Superlige", tvrdi Simović u izjavi za "Sportski žurnal".

Spartak traži odlaganje primene odluke do kraja septembra, jer je bilo "problema u sprovođenju tendera".

Direktor Spartaka Dragan Đorđević nedavno je u pisanoj izjavi oštužio lokalnu samoupravu za nemarnost.

"Reflektore postaviše mnogo manje sredine od Subotice, pa se pitamo šta je sa našim gradom? Da li drugi gradovi imaju malo više dobre volje prema fudbalu i sportu uopšte ili je po sredi nešto drugo", navodeno je u njegovoj izjavi.

Bačka je već tražila promenu domaćinstva sa Partizanom i Javorom, upravo iz razloga što nema reflektore, a radi na tome da ih postavi.

Još jedna tema koja zaokuplja pažnju fudbalske javnosti u Srbiji je i ideja da bude promenjen odluka/propis o ograničenju broja stranaca, u čemu prednjači Crvena zvezd koja ih je "dovela na kilo", pogotovo crveno-beli. Ideja je da ubuduće na terenu može da bude šest stranaca.

Inače, propis o ograničenju broja stranaca donet je još 2009. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar