Партизан завршио прелазни рок?!

Фудбалски клуб Партизан овог лета довео је чак деветорицу нових играча. Било је и одлазака. Не долази нови голман. Илиев каже: "То је то".

Фудбал 12.07.2016 | 14:30
Партизан завршио прелазни рок?!
Фудбалски клуб Партизан очекује почетак сезоне. Црно-бели стартују у квалификацијама за Лигу Европе, што ће бити 228. европска утакмица у историји клуба.

Уједно, то ће бити 48. европска сезона или боље речено еврпско путовање црно-белих у историји клуба са Топчидерског брда.

Партизан има битно другачији тим него што га је имао пре само месец, два. Дошло је чак ДЕВЕТ нових играча, а судећи према изјави спортског директора Ивице Илиева, долазака више неће бити.

А то значи да неће доћи ни голман Чукаричког Немања Стевановић, за кога су поједини медији помињали да би могао да се пресели са једног брда (Бановог) на друго (Топчидерско).

"Стевановић је бранио за Чукарички у 1. колу квалификација за Лигу Европе, што значи да не би могао да нам буде на располагању до краја квалификација. Стекао би право да брани тек у групној фази", каже Илиев за "Спорт".

Дакле, Бојан Шаранов је сигурна "јединица" Партизана, а заменици су Филип Кљајић и Марко Јовичић.

"Може се рећи да смо доласком Леонарда да Силве завршили, зимус започетку, реконструкцију тима", додаје Илиев.

Догодиће се, вероватно, неки одлазак. Немања Петровић који је био стандардан једно време, а потом је послат на позајмицу у Израел (макаби Нетања), раскинуо је уговор са црно-белима, а каријеру ће наставити у Портигалу, у новом члану најбоље лиге - Чавесу. Тамо игра још један бивши играч Партизана - Симон Вукчевић.

Занимљиво, штопер на кога се не рачуна - Марко Јовановић - тренира и даље на Телеоптику, попут Андрије Живковића донедавно.

Партизан је у овом прелазном року довео готово ЦЕО НОВИ ТИМ, односно деветорицу нових играча и то: везисте Петра Ђуричковића, Сашу Марјановића, Милана Радина, Леонарда, штопера Бојана Остојића, левог бека Немању Милетића, офанзивне крилне играче Марка Јанковића и Мирослава Радовића, нападача Николу Ђурђића.

За сада су црно-беле напустили фудбалери којима је речено да се на њих не рачуна, као што су Марко Јовановић, Живко Живковић (отишао у грчки Ксанти), Милош Остојић, Исмаел Беко Фофана (прешао у Чукарички), Лазар Ћирковић, Немања Главчић (прешао у Спартак из Суботице), Немања Петровић (раскинуо уговор)...

Партизан је остао и без Андрије Живковића, који није желео да продужи уговор са клубом, па је шест месеци тренирао са Телеоптиком. Он је као слободан играч прешао у Бенфику, са којом је потписао петогодишњи уговор.

Подсетимо и да је у зимском прелазном року, Партизан напустило чак девет играча - Стефан Бабовић, Петар Грбић, Абубакар Оумару, Фабрисио Дорнелас, Никола Трујић, Стефан Ашковски, Филип Кнежевић, Ненад Маринковић, Никола Лековић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар