Partizan završio prelazni rok?!

Fudbalski klub Partizan ovog leta doveo je čak devetoricu novih igrača. Bilo je i odlazaka. Ne dolazi novi golman. Iliev kaže: "To je to".

Fudbal 12.07.2016 | 14:30
Partizan završio prelazni rok?!
Fudbalski klub Partizan očekuje početak sezone. Crno-beli startuju u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što će biti 228. evropska utakmica u istoriji kluba.

Ujedno, to će biti 48. evropska sezona ili bolje rečeno evrpsko putovanje crno-belih u istoriji kluba sa Topčiderskog brda.

Partizan ima bitno drugačiji tim nego što ga je imao pre samo mesec, dva. Došlo je čak DEVET novih igrača, a sudeći prema izjavi sportskog direktora Ivice Ilieva, dolazaka više neće biti.

A to znači da neće doći ni golman Čukaričkog Nemanja Stevanović, za koga su pojedini mediji pominjali da bi mogao da se preseli sa jednog brda (Banovog) na drugo (Topčidersko).

"Stevanović je branio za Čukarički u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, što znači da ne bi mogao da nam bude na raspolaganju do kraja kvalifikacija. Stekao bi pravo da brani tek u grupnoj fazi", kaže Iliev za "Sport".

Dakle, Bojan Šaranov je sigurna "jedinica" Partizana, a zamenici su Filip Kljajić i Marko Jovičić.

"Može se reći da smo dolaskom Leonarda da Silve završili, zimus započetku, rekonstrukciju tima", dodaje Iliev.

Dogodiće se, verovatno, neki odlazak. Nemanja Petrović koji je bio standardan jedno vreme, a potom je poslat na pozajmicu u Izrael (makabi Netanja), raskinuo je ugovor sa crno-belima, a karijeru će nastaviti u Portigalu, u novom članu najbolje lige - Čavesu. Tamo igra još jedan bivši igrač Partizana - Simon Vukčević.

Zanimljivo, štoper na koga se ne računa - Marko Jovanović - trenira i dalje na Teleoptiku, poput Andrije Živkovića donedavno.

Partizan je u ovom prelaznom roku doveo gotovo CEO NOVI TIM, odnosno devetoricu novih igrača i to: veziste Petra Đuričkovića, Sašu Marjanovića, Milana Radina, Leonarda, štopera Bojana Ostojića, levog beka Nemanju Miletića, ofanzivne krilne igrače Marka Jankovića i Miroslava Radovića, napadača Nikolu Đurđića.

Za sada su crno-bele napustili fudbaleri kojima je rečeno da se na njih ne računa, kao što su Marko Jovanović, Živko Živković (otišao u grčki Ksanti), Miloš Ostojić, Ismael Beko Fofana (prešao u Čukarički), Lazar Ćirković, Nemanja Glavčić (prešao u Spartak iz Subotice), Nemanja Petrović (raskinuo ugovor)...

Partizan je ostao i bez Andrije Živkovića, koji nije želeo da produži ugovor sa klubom, pa je šest meseci trenirao sa Teleoptikom. On je kao slobodan igrač prešao u Benfiku, sa kojom je potpisao petogodišnji ugovor.

Podsetimo i da je u zimskom prelaznom roku, Partizan napustilo čak devet igrača - Stefan Babović, Petar Grbić, Abubakar Oumaru, Fabrisio Dornelas, Nikola Trujić, Stefan Aškovski, Filip Knežević, Nenad Marinković, Nikola Leković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar