Прала тепихе на споменику у Шушњару

Полицији у Санском Мосту пријављено је да једна жена пере тепихе на спомен-плочи партизанског спомен-обиљежја Шушњар у Санском Мосту, речено је данас Срни у Министарству унутрашњих послова /МУП/ Унско-санског кантона /УСК/.

Босна и Херцеговина 11.07.2016 | 13:30
Прала тепихе на споменику у Шушњару
"Изласком на лице мјеста припадници полиције затекли су Х.О. /47/
из Санског Моста која је на спомен-плочи споменика прала тепих. Након упозорења она се удаљила са лица мјеста", навели су у МУП-у Унско-санског кантона.

Инцидент се догодио јуче прије подне, а полицијској станици пријавио га је телефонским позивом у 11.10 часова С.Д. /58/ из Приједора.

"Кренули смо да обиђемо мјесно и партизанско гробље. На улазу у партизанско гробље, гдје су ми сахрањен дјед и његова браћа, видио сам ту жену како пере тепихе на споменику који се налази у близини улаза у спомен-комплекс", рекао је данас Срни Славко Драгичевић, мјештанин Санског Моста, који је из ове општине избјегао 1995. године и који сада живи у Приједору.

Драгичевић каже да је жену усликао како пере тепихе и да је позвао полицију.

"По доласку полицијске патроле жена се бунила што сам је сликао, истичући да је нисам смио сликати јер је она замотана, на шта су јој полицајци одговорили да имам право да сликам јавни простор. Одбила је дати им личну карту, а полицији је рекла своје име тек након што су јој рекли да ће је привести не буде ли се идентификовала", навео је Драгичевић.

Он је рекао да се и испред улаза у спомен-комплекс Шушњар налази и гомила грађевинског отпада.

"Не знам да ли ће то бити уклоњено до Илиндана", додао је Драгичевић.

Ове године навршава се 75 година од усташког покоља 5.500 Срба и 50 Јевреја убијених на том мјесту на Илиндан 1941. године. Споменик на Шушњару свједочи о политици коју је Независна Држава Хрватска водила с намјером да уништи Србе на овим просторима.

Извор: Срна

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

нн

11.07.2016 11:54

Жена није добра у мозак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емко

11.07.2016 12:03

Немозе се традиција партизанске борбе постовати а уједно постовати и цетницки или устаски покрет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пцкрајина

11.07.2016 14:45

Добри мој суградјанине, какве везе имају устасе и цетници са Сусњарима, вјерујем да, уколико ниси из Санског Моста, ниси никад ни цуо за то стратисте Српског народа у ИИ свјетском рату гдје је убијено преко 5000 људи.. данас када се одрзава сахрана у Сребреници требас бар мало имати пијетета према тим зртвама и осудити поступак ове особе, како сто ја ОСУДЈУЈЕМ сва злодјела уцињена Босњацима и Хрватима од стране припадника мог народа.. е само на тај нацин моземо градити бољу будуцност.

Name

ре емко

11.07.2016 19:59

Ви и устасе сте били иста војска као и у последњем рату.А сто сте се прикљуцили 1945 и Тито вам дао пензије,то је опет несто друго. О Равногорском покрету је глупо да ти коментарисес,стави сир у тањир и умаци поред сира тј мези...??

Name

007

12.07.2016 12:09

Емко је рекао оно по логици ствари како бих требало бити. Ови се одмах обрушили на њега.

Name

Мики

11.07.2016 12:10

Боже драги какви су то људи. Без имало поштовања према покојницима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.07.2016 13:16

А да срби у сребреници поцну прат тепихе и сусит на оним нисанима то би била увреда да би судија из хага досо у босну а ови помотани на србским зртвама се изивљавају од другог светског рата па јос имају образ тразит да им признамо неки геноцид који не постоји уопсте у сребренци

Name

КСС

11.07.2016 12:58

Истина је да то није партизанско гробље,ту почивају жртве усташког злочина. Чињеница је да би прикирили злочин геноцида ту су уписана само имена људи који су свукуда гинули као партзани. На Шушњару су побијени од Ђурђевдана до Илиндана 1941 само Срби и Јевгреји. Страшно је да се то светилиште не поштује, да никад нико није одговарао за тај злочин,а да не говорим о скрнављењу споменика, само Бог зна како ће опоменути оне који то чине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прање тепиха

11.07.2016 20:12

То је обицај код муслиманске сиротиње јер немају новац за нови. Она засигурно није размисљала ста ради. Потом, ако је и мислила то је била да је споменик стар па није толико битно. Ста ви мислите да це у Сребреницу долазити за 50 година? Док се надју сви и заврсе дзеназе ту це долазити на екскурзију понекад. То је тако.

ОДГОВОРИТЕ