Prala tepihe na spomeniku u Šušnjaru

Policiji u Sanskom Mostu prijavljeno je da jedna žena pere tepihe na spomen-ploči partizanskog spomen-obilježja Šušnjar u Sanskom Mostu, rečeno je danas Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Unsko-sanskog kantona /USK/.

Bosna i Hercegovina 11.07.2016 | 13:30
Prala tepihe na spomeniku u Šušnjaru
"Izlaskom na lice mjesta pripadnici policije zatekli su H.O. /47/
iz Sanskog Mosta koja je na spomen-ploči spomenika prala tepih. Nakon upozorenja ona se udaljila sa lica mjesta", naveli su u MUP-u Unsko-sanskog kantona.

Incident se dogodio juče prije podne, a policijskoj stanici prijavio ga je telefonskim pozivom u 11.10 časova S.D. /58/ iz Prijedora.

"Krenuli smo da obiđemo mjesno i partizansko groblje. Na ulazu u partizansko groblje, gdje su mi sahranjen djed i njegova braća, vidio sam tu ženu kako pere tepihe na spomeniku koji se nalazi u blizini ulaza u spomen-kompleks", rekao je danas Srni Slavko Dragičević, mještanin Sanskog Mosta, koji je iz ove opštine izbjegao 1995. godine i koji sada živi u Prijedoru.

Dragičević kaže da je ženu uslikao kako pere tepihe i da je pozvao policiju.

"Po dolasku policijske patrole žena se bunila što sam je slikao, ističući da je nisam smio slikati jer je ona zamotana, na šta su joj policajci odgovorili da imam pravo da slikam javni prostor. Odbila je dati im ličnu kartu, a policiji je rekla svoje ime tek nakon što su joj rekli da će je privesti ne bude li se identifikovala", naveo je Dragičević.

On je rekao da se i ispred ulaza u spomen-kompleks Šušnjar nalazi i gomila građevinskog otpada.

"Ne znam da li će to biti uklonjeno do Ilindana", dodao je Dragičević.

Ove godine navršava se 75 godina od ustaškog pokolja 5.500 Srba i 50 Jevreja ubijenih na tom mjestu na Ilindan 1941. godine. Spomenik na Šušnjaru svjedoči o politici koju je Nezavisna Država Hrvatska vodila s namjerom da uništi Srbe na ovim prostorima.

Izvor: Srna

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

nn

11.07.2016 11:54

Žena nije dobra u mozak.

ODGOVORITE
Name

Emko

11.07.2016 12:03

Nemoze se tradicija partizanske borbe postovati a ujedno postovati i cetnicki ili ustaski pokret.

ODGOVORITE
Name

pckrajina

11.07.2016 14:45

Dobri moj sugradjanine, kakve veze imaju ustase i cetnici sa Susnjarima, vjerujem da, ukoliko nisi iz Sanskog Mosta, nisi nikad ni cuo za to stratiste Srpskog naroda u II svjetskom ratu gdje je ubijeno preko 5000 ljudi.. danas kada se odrzava sahrana u Srebrenici trebas bar malo imati pijeteta prema tim zrtvama i osuditi postupak ove osobe, kako sto ja OSUDJUJEM sva zlodjela ucinjena Bosnjacima i Hrvatima od strane pripadnika mog naroda.. e samo na taj nacin mozemo graditi bolju buducnost.

Name

re emko

11.07.2016 19:59

Vi i ustase ste bili ista vojska kao i u poslednjem ratu.A sto ste se prikljucili 1945 i Tito vam dao penzije,to je opet nesto drugo. O Ravnogorskom pokretu je glupo da ti komentarises,stavi sir u tanjir i umaci pored sira tj mezi...??

Name

007

12.07.2016 12:09

Emko je rekao ono po logici stvari kako bih trebalo biti. Ovi se odmah obrušili na njega.

Name

Miki

11.07.2016 12:10

Bože dragi kakvi su to ljudi. Bez imalo poštovanja prema pokojnicima

ODGOVORITE
Name

Re

11.07.2016 13:16

A da srbi u srebrenici pocnu prat tepihe i susit na onim nisanima to bi bila uvreda da bi sudija iz haga doso u bosnu a ovi pomotani na srbskim zrtvama se izivljavaju od drugog svetskog rata pa jos imaju obraz trazit da im priznamo neki genocid koji ne postoji uopste u srebrenci

Name

КСС

11.07.2016 12:58

Истина је да то није партизанско гробље,ту почивају жртве усташког злочина. Чињеница је да би прикирили злочин геноцида ту су уписана само имена људи који су свукуда гинули као партзани. На Шушњару су побијени од Ђурђевдана до Илиндана 1941 само Срби и Јевгреји. Страшно је да се то светилиште не поштује, да никад нико није одговарао за тај злочин,а да не говорим о скрнављењу споменика, само Бог зна како ће опоменути оне који то чине.

ODGOVORITE
Name

Pranje tepiha

11.07.2016 20:12

To je obicaj kod muslimanske sirotinje jer nemaju novac za novi. Ona zasigurno nije razmisljala sta radi. Potom, ako je i mislila to je bila da je spomenik star pa nije toliko bitno. Sta vi mislite da ce u Srebrenicu dolaziti za 50 godina? Dok se nadju svi i zavrse dzenaze tu ce dolaziti na ekskurziju ponekad. To je tako.

ODGOVORITE