Марина пред ОИ: Имамо проблеме, али вјерујем у играчице!

Селекторка Србије Марина Маљковић рекла је да њена екипа има много проблема пред почетак припрема за Олимпијске игре.

Кошарка 11.07.2016 | 14:15
Марина пред ОИ: Имамо проблеме, али вјерујем у играчице!
Она је ипак истакла да верује у играчице и да мисли да могу да направе добар резултат уз добар приступ.

"Идемо на Златибор без две важне кошаркашице (Соња Петровић и Ана Дабовић, које играју WНБА). Оне ће нам се прикључити 20. и већ 21. ће играти турнир. То је веома незгодна ситуација, коју друге репрезентације немају", рекла је Маљковићева новинарима пред одлазак тима на Златибор.

Европске првакиње припремају се за Игре у Рио де Жанеиру у неколико фаза, а ова је последња. Осим одсуства две важне играчице, селекторка је казала да тим има још један велики проблем.

"Специфична је припрема наших кошаркашица које немају јако такмичење. Од 15 девојака које водимо на Златибор, њих 10 нема клуб и немају евролигашко такмичење. Упоредите то са селекцијама Шпаније, Француске или Турске, да не помињем САД или Кину. Соња Петровић и Данијел Пејџ су у озбиљном систему, али друге играчице имају озбиљан проблем што се тога тиче",објаснила је селекторка.

"Ово је дефинитивно највећи изазов од када сам ја постала селекторка 2011. године. Чека нас највећа и најтежа спортска манифестација, највећи изазов је пред нама. Ја, медјутим, нећу да плачем, јер се тиме не бавим. То говори колико верујем играчицама. Верујем да упркос свим потешкоћама, које су велике, оне могу да се уједине и да поново праве чуда за свој народ",казала је Марина Маљковић.

Селекторка је објаснила кратко како српске кошаркашице могу да направе добар резултат у Рију.

"Незгодна је ситуација јер кошаркашице немају јако такмичење, а биле смо некомплетне скоро целе припреме. Ако буду, медјутим, борбене као и увек, колико год да су тешки распоред и припреме, оне, када су тим, са њиховом адреналином и жељом, могу да праве добре резултате", рекла је Марина Маљковић.

Србија прву утакмицу на Олимпијским играма игра 7. августа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар