Ким ће стварно да изазове свјетски рат?!

Војска Северне Кореје саопштила је да ће "физички одговорити" на америчко и јужнокорејско распоређивање система ракетне одбране ТХААД на Корејском полуострву.

Свијет 11.07.2016 | 10:35
Ким ће стварно да изазове свјетски рат?!
"Применићемо физички одговор као меру чим буде потврђена локација и време распоређивања овог инвазивног средства у циљу америчке надмоћи у свету, система ТХААД, на територији Јужне Кореје", саопштила је севернокорејска војска, преноси данас Ројтерс, позивајући се на агенцију КЦНА.

У саопштењу се наводи да је војска Северне Кореје непоколебљиво спремна на немилосрдан осветнички удар којим ће Јужну Кореју претворити у "огромну буктињу и гомилу пепела" чим добије наређење да изведе напад. 

Јужнокорејска председница Парк Геун-хје рекла је данас да систем ТХААД нема за сврху да узме на нишан ниједну трећу земљу, већ да је усмерен искључиво против претње Северне Кореје. 

САД и Јужна Кореја су у петак саопштиле да ће овај противракетни систем, који се користи у великим висинама, бити коришћен у циљу супротстављања растућим нуклеарним и ракетним способностима Северне Кореје, подсећа британска агенција. 

Северна Кореја често прети нападима на интересе Јужне Кореје и САД у Азији и на Пацифику. 

Најава о распоређивању система ТХААД, која је изазвала брз и оштар протест Кине, уследила је дан након што је америчко Министарство финансија ставило на црну листу севернокорејског лидера Ким Џонг-уна због кршења људских права. 

Северна Кореја је стављање свог лидера на црну листу окарактерисала као "објаву рата" и запретила снажним одговором. 

Званичник јужнокорејског Министарства одбране рекао је да ће у року од неколико недеља бити изабрана локација за распроеђивање ТХААД-а и да савезници настоје да га учине оперативним до краја 2017. године. 

САД имају 28.500 војника респоређених у Јужној Кореји, као наслеђе из Корејског рата вођеног од 1950. до 1953. године.

Извор: Тањуг
Фото: Реутерс

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Зузу

11.07.2016 08:50

Ови корејци требају напаст америку да им се освете за своје убијене корејце јер су амери исли тамо и њих тукли годинама вријеме је да се и америки неко освети за своје зртве а богами много земалха има који би се требале удрузити против анерике и да је сравне сву са земљом

ОДГОВОРИТЕ
Name

јово

11.07.2016 10:24

Јес ти нормалан или нормална,не знам оји си дјаво али знам да ти је иq у дебелом минусу.Они да нападну Америку,куку која глупост.

Name

ре

11.07.2016 10:27

Освета ником није добро досла , са тим ставом се иде само у патњу и унистење народа и дрзава . Надам се да разумијес ово.

Name

Пикси

11.07.2016 09:45

Неко ће морати први стиснути тастер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

какав тастер

11.07.2016 10:04

какав тастер има с.кореја, појели би их за два дана ко крме масну кесу американци, него неце ј.кореја сад да узме да рјесава ту сиротињу па је лаксе овако дрзати изоловано него се тиме бавити.

Name

Утисак

11.07.2016 10:11

Чини ми се да Кина или Русија држе утицај у С. Кореји, није баш тако као што пише по новинама.

Name

ре какав тастер

13.07.2016 11:28

Гдје то амери нису "ибуцали као крме масну кесу" а да су могли? Запели су у Сирији (због Русији) Русији и Кини. Ту им је крај. Што се изолације тиче запад није остатак свијета и забоље Кима за ову санкцију. Баш сам нешто закључио да је Русија изолована хехе. Сви су званично увели санкције а сви кријући раде са њом. С. Кореја има иза себе Русију и Кину па су се упрпили а исто тако не могу да поднесу пораз јер малој С. Кореји не смију ништа. То како она има уређење то је њена унутрашња ствар. Доста је било увођења крваве амерчке "демократије" по свијету! Тхе енд

Name

патак.

13.07.2016 21:28

царе'шта чекаш'ништа не говори!САМО разпизди'напад КАЖУ НАЈБОЉА ОДБРАНА.док се они консолидују 'проће времена.тако ти је то.

Name

Деки

11.07.2016 10:09

Измедју овог и Баје је знак једнакости! Дрзе народ у страху, сваки дан измисљају новог непријатеља, стално пријете неким акцијама које никада не спроведу, народ на ивици глади, а они владају ли владају!

ОДГОВОРИТЕ