Убица из Даласа имао веће планове

Нападач који је пре три дана усмртио петорицу полицајаца у Даласу и ранио још девет особа, планирао је веће нападе, рекао је шеф полиције Дејвид Браун.

Свијет 10.07.2016 | 19:00
Убица из Даласа имао веће планове
“Сматрамо да је осумњичени имао друге планове и да је мислио да је у реду оно што је учинио. Желео је да покаже како и ми треба да патимо након што су деогодила убиства Афроамериканаца“, рекао је Браун за ЦНН.

Браун је потврдио да је у кући осумњиченог Мајке Џонсона нађена велика количина оружја и муниције, као и дневник, што би свакако значило да је он припремао нешто више.

“Јасно је да је Џонсон био у некој заблуди. У његовом дневнику се налазе неке ствари које је веома тешко дешифровати“, додао је Браун.

Једна од првих ствари коју полиција покушава да дешифрује је шта значе слова “РБ“ која је Џонсон крвљу написао на зиду пре него што је преминуо.

“Полиција покушава да сазна шта ти иницијали значе, али за сада нема нових информација. На месту где је убијен, написао је нека слова крвљу што нас наводи да мислимо да је био повређен пре него што се попео на спрат где је убијен“, навео је Браун.

Мајка Џонсон је убијен у полцијској акцији и то тако што је активиран робот бомба, што је изазвало нова негодовања о методама које користи полиција.

Пре неколико дана убијена су двојица Афроамериканаца у Минесоти и Луизијани, након чега је дошло до пуцњаве у Даласу, а од тада трају протести широм САД.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар