Ubica iz Dalasa imao veće planove

Napadač koji je pre tri dana usmrtio petoricu policajaca u Dalasu i ranio još devet osoba, planirao je veće napade, rekao je šef policije Dejvid Braun.

Svijet 10.07.2016 | 19:00
Ubica iz Dalasa imao veće planove
“Smatramo da je osumnjičeni imao druge planove i da je mislio da je u redu ono što je učinio. Želeo je da pokaže kako i mi treba da patimo nakon što su deogodila ubistva Afroamerikanaca“, rekao je Braun za CNN.

Braun je potvrdio da je u kući osumnjičenog Majke Džonsona nađena velika količina oružja i municije, kao i dnevnik, što bi svakako značilo da je on pripremao nešto više.

“Jasno je da je Džonson bio u nekoj zabludi. U njegovom dnevniku se nalaze neke stvari koje je veoma teško dešifrovati“, dodao je Braun.

Jedna od prvih stvari koju policija pokušava da dešifruje je šta znače slova “RB“ koja je Džonson krvlju napisao na zidu pre nego što je preminuo.

“Policija pokušava da sazna šta ti inicijali znače, ali za sada nema novih informacija. Na mestu gde je ubijen, napisao je neka slova krvlju što nas navodi da mislimo da je bio povređen pre nego što se popeo na sprat gde je ubijen“, naveo je Braun.

Majka Džonson je ubijen u polcijskoj akciji i to tako što je aktiviran robot bomba, što je izazvalo nova negodovanja o metodama koje koristi policija.

Pre nekoliko dana ubijena su dvojica Afroamerikanaca u Minesoti i Luizijani, nakon čega je došlo do pucnjave u Dalasu, a od tada traju protesti širom SAD.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar