ОИ - Спектакл: На дрим-тим већ у групи!

Познати ривали у првој фази такмичења на Олимпијским играма. Кошаркаши Србије играће у Групи А на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру у којој је и селекција Сједињених Америчких Држава!

Кошарка 10.07.2016 | 19:15
ОИ - Спектакл: На дрим-тим већ у групи!
Србија, Француска и као мало изненађење - Хрватска. Три репрезентације које су до Олимпијскиих игара дошле преко квалификација и тек данас сазнале на кога ће у групној фази такмичења у Рио де Жанеиру.

Изабраници Александра Ђорђевића ће: на амерички дрим-тим!

Србија је, наиме, жребом сврстана у Групу А у коју је накнадно упала и Француска, док је Хрватска отишла у Групу Б. И док се по водећим екипама можда и чини да су Орлови лоше прошли утисак је да то није баш тачно, јер ће поред селекција САД и Француске за ривале имати и Венецуелу, Кину и Аустралије, ипак много слабије противнике.

У Групи Б пак: Аргентина, Шпанија, Бразил, Литванија, Нигерија и Хрватска. Нема можда дрим-тима и Француза са Тонијем Паркером, али чини се много уједначенија група.

"Орлови" су добили четврто место групе А, па ће 6. августа стартовати против Венецуеле. Два дана касније, играће против Аустралије, 10. августа ривал ће бити Француска, 12. августа САД, а 14. Кина.

По четири екипе иду даље, такмичење у нокаут фази почиње 17. августа и траје до 21. августа. У групи Б су Аргентина, Шпанија, Бразил, Литванија, Хрватска и Нигерија.

Распоред мечева са тренутно одређеним терминима ФИБА, по средњеевропском времену:

6. август - Србија - Венецуела 3.30

8. август - Србија - Аустралија 19.15

10. август - Србија - Француска 19.15

12. август - Србија - САД 00.00

14. август - Србија - Кина 3.30

По четири најбоље екипе из сваке групе пласираће се у четвртфинале, које ће се 17. августа играти по уобичајеном формату (А1-Б4, А2-Б3, А3-Б2, А4-Б1).

Први утисак је да ће пут до "нокаут" фазе бити лакши из групе у којој се налази Србија, односно да је група са Шпанцима, Литванцима и осталима нешто уједначенија.

Главни фаворит, репрезентација САД, доћи ће у Рио без Леброна Џејмса, Стефа Карија, Расела Вестбрука, Џејмса Хардена, Каваја Ленарда, Криса Пола... али и даље у изузетно јаком саставу, кога са клупе предводи легендарни Мајк Кжижевски: Лаури, Ирвинг, Томпсон, Дероузан, Батлер, Ентони, Дурент, Џорџ, Барнс, Грин, Казинс, Џордан.

Французи су некомплетни пребродили квалификације у Манили, али Гобер и Фурније најавили су да желе да се придруже Паркеру, Де Колоу, Батуму и осталима.

Селектор Аустралије може да рачуна на све најбоље интернационалце из Европе и САД (Милс, Делаведова, Инглс, Брекхоф, Њули, Берстоу, Бејнс...) осим младог плејмејкера Ексума, који је прошле године покидао предњи укрштени лигамент. Искусни центар Ендру Богут повредио се током НБА финала, али покушава да се опорави и заслужи место у тиму за ОИ.

Венецуела, шампион Јужне Америке, осим бека Грејвиса Васкеза нема звучних имена, а Кинезе, као актуелне прваке Азије, треба респектовати, али бодови из те утакмице не би смели да дођу у питање.

Поприште свих утакмица кошаркашког турнира биће Кариока арена, капацитета 16.000 места.

Извор: Б92/моззартспорт/блиц.рс/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар