Вимблдон - Раонић без шансе, Мари убједљиво до трећег Грен слема!

Други тенисер света Енди Мари освојио је Вимблдон савладавши у финалу Милоша Раонића са 6:4, 7:6(3), 7:6(2).

Тенис 10.07.2016 | 18:45
Вимблдон - Раонић без шансе, Мари убједљиво до трећег Грен слема!
Шкот је тако стигао до свог трећег Грен слема у 11. финалу и потврдио је да је тренутно једина озбиљна претња Новаку Ђоковићу.

Први пут у каријери Мари није играо финале Грен слема против Федерера или Ђоковића и у потпуности је искористио испадање Србина и Швајцарца.

Искористио је и стегнутост Раонића који је играо прво Грен слем финале у каријери и прилично рутински је стигао до велике победе.

Раонић је имао само један ас више од Марија (8-7), а у целом мечу је имао брејк прилике само у једном гему – пропустио је обе у петом гему трећег сета.

На другој страни, Мари је одиграо на свом нивоу, направио је једини брејк у првом сету (1-7 брејк лопте), али је у оба тај-брејка био концентрисан и сасвим заслужено је стигао до свог другог Вимблдона.

Овом победом Британац се прилично приближио Новаку Ђоковићу на АТП листи, па српски тенисер има доста посла како би обезбедио прво место на крају 2016. (15.040 – 10.195).

Милош Раонић није успео да у свом првом финалу гренд слема доће и до трофеја, а Енди Мари је до свог трећег у колекцији, а другог са Вимблдона, дошао из 11. покушаја. Добар меч!

Британски тенисер је за свој трећи трофеј на гренд слем турнирима, а други на Вимблдону, морао да савлада одличног канадског тенисера Милоша Раонића, који је још увек неискусан у овако великим мечевима, и успео је у томе у три сета: 6:4, 7:6 и 7:6!

Мари није допустио да га инспирисани момак из Подгорице омете у освајању гренд слем трофеја, па је од почетка меча наметнуо свој ритам и није дозволио Раонићу да га мучи својим убојитим сервисима. Сјајно се служио дефанзивом и успевао да неутралише снажне ударце Канађанина са основне линије, а Мари је трећу брејк шансу и искористио. Повео је 4:3, а онда одиграо два савршена гема на свој сервис и повео 1:0.

Раонић је и у другом сету имао проблема на свој сервис, а Мари, упркос томе што је имао четири брејк шансе, није успео да реши меч у "регуларном делу", па је у тај-брејку морао до сета. Повео је 6:1, али је тај-брејк завршен резултатом 7:3 за њега.

Милош је до прве брејк шансе дошао тек средином трећег сета, када је имао 40:15 против Марија, али је Британац успео да их спасе. До краја сета одиграли су врло сигурне гемове на свој сервис, па је опет све решено у тај-брејку.

Маестрално је, као и читав меч, одиграо Мари и повео 5:0, а потом лагано добио 7:2 одлучујући тај-брејк и по други пут подигао трофеј намењен победнику Вимблдона.

За велико његово славље и славље публике!

Од 11 финала на гренд слем турнирима Енди Мари је до сада освојио "само" три.

Ово му је други трофеј на Вимлбдону, из трећег покушаја (изгубио од Федерера 2012. године), а треба подсетити да је на овим теренима освојио и Олимпијске игре. 

Освојио је и један УС Опен, изгубио је и једно финале овог турнира, а једном је неуспешан био и на Ролан Гаросу пошто је ове године изгубио од Новака Ђоковића. Међутим највише пораза има на Аустралијан опену где је губио пет пута. Четири пута од Новака Ђоковића и једном од Федерера.

С обзиром на то да је Новак Ђоковић испао у раној фази Вимлбдона, а да је био шампион прошле године, Мари ће значајно и смањити заостатак у односу на српског тенисера и та разлика више неће бити преко осам хиљада поена.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар