Ово је Миланов викенд одлуке!

Из Лондона стигло 30.000.000 евра, Јувентусова заседа за Пјацу, Галијани са Ибице доводи команданта! Пуне руке посла за Милановог трансфер гуруа...

Фудбал 10.07.2016 | 18:00
Ово је Миланов викенд одлуке!
Овај викенд је можда и преломна тачка за Милан на фудбалској пијаци ћер ће се после њега знати много више о изгледу тима Росонера за наредну сезону. Док се чека да Кинези и званично постану већински власници седмоструког првака Европе, Адријано Галијани има њихову дозволу да пуном паром ради на довођењу појачања и продаји играча.

Иако је изгледало да је Марко Пјаца једном ногом на Сан Сиру, потпуно се закувала ситуација око трансфера младог Хрвата. Јувентус се јуче и дефинитивно укључио у трку иако је претходних дана био само пасивни посматрач. Галијанијев пут у Загреб очигледно није значио и коначан споразум. Јувентус је изједначио Миланову понуду од 25.000.000 евра и чак понудио боље финансијске услове офанзивцу загребчаког Динама.

Сада је све на Пјаци који мора да пресече. У Милану му обећавају улогу једног од носилаца игре, Јуве му нуди Лигу шампиона, али не и минутажу. Играчев менаџер Налетилићвуче на страну Росонера због дугогодишњег пријатељства са Милановим челним људима, али на крају се све своди на то шта ће изабрати Пјаца. Динамо је дао зелено светло и веједно му је од кога ће узети 25.000.000 евра. Оно што Мамић хоће је да задржи Пјацу за друго коло квалификација за Лигу шампиона против Вардара, а можда чак и за треће. Милан би пристао на ту опцију, Јувентус не би.

Док сае ломи око Пјаце, Галијани преговара и са првим кандидатом за улогу команданта одбране. Миланов челник је други пут у последњих седам дана отпутовао на Ибицу. Не да да би уживао у плажама и дискотекама, већ да би стегао обруч око Виљареаовог штопераМатеа Мусакија.  Аргентинац је прва жеља Росонера за реконструкцију одбране и планиран је као партнер младом Ромањолију у тандему. Има клаузулу од 50.000.000 евра, али трансфер би требало да износи дупло мање. Последња Миланова понуда је износила 20.000.000 евра, али када се Тотенхем убацио у причу и заинтересовао се за Мусакија,Галијани је одмах отишао у Шпанију како би ставио шапе на Виљарелаовог штопера. За 25.000.000 евра и бонусе, посао би могао да буде закључен до краја викенда. Виљареал је већ означио младог Данијелеа Руганија као замену за Мускаија и покушава да започне преговоре са Јувентусом. 

Истовремено, Галијани преговара и око куповине Хосеа Сосе из Бешикташа. Италијани нуде 4.000.000 евра., Турци траже дупло више.

Део за куповину Хрвата и Аргентинца би био обезбеђен од продаје Карлоса Баке. Најбољи играч и стрелац Милана је на излазним вратима. Вест Хем је синоћ подигао понуду на задовољавајућих 30.000.000 евра и то је оно што су Росонери тражили од почетка. Остаје да се Чекићари договоре са колумбијским репрезентативцем, а то неће бити лако пошто Бакатражи 60.000 фунти недељно како би се изједначио са Пајеом као најплаћенији играч тима. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар