Ovo je Milanov vikend odluke!

Iz Londona stiglo 30.000.000 evra, Juventusova zaseda za Pjacu, Galijani sa Ibice dovodi komandanta! Pune ruke posla za Milanovog transfer gurua...

Fudbal 10.07.2016 | 18:00
Ovo je Milanov vikend odluke!
Ovaj vikend je možda i prelomna tačka za Milan na fudbalskoj pijaci ćer će se posle njega znati mnogo više o izgledu tima Rosonera za narednu sezonu. Dok se čeka da Kinezi i zvanično postanu većinski vlasnici sedmostrukog prvaka Evrope, Adrijano Galijani ima njihovu dozvolu da punom parom radi na dovođenju pojačanja i prodaji igrača.

Iako je izgledalo da je Marko Pjaca jednom nogom na San Siru, potpuno se zakuvala situacija oko transfera mladog Hrvata. Juventus se juče i definitivno uključio u trku iako je prethodnih dana bio samo pasivni posmatrač. Galijanijev put u Zagreb očigledno nije značio i konačan sporazum. Juventus je izjednačio Milanovu ponudu od 25.000.000 evra i čak ponudio bolje finansijske uslove ofanzivcu zagrebčakog Dinama.

Sada je sve na Pjaci koji mora da preseče. U Milanu mu obećavaju ulogu jednog od nosilaca igre, Juve mu nudi Ligu šampiona, ali ne i minutažu. Igračev menadžer Naletilićvuče na stranu Rosonera zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa Milanovim čelnim ljudima, ali na kraju se sve svodi na to šta će izabrati Pjaca. Dinamo je dao zeleno svetlo i vejedno mu je od koga će uzeti 25.000.000 evra. Ono što Mamić hoće je da zadrži Pjacu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Vardara, a možda čak i za treće. Milan bi pristao na tu opciju, Juventus ne bi.

Dok sae lomi oko Pjace, Galijani pregovara i sa prvim kandidatom za ulogu komandanta odbrane. Milanov čelnik je drugi put u poslednjih sedam dana otputovao na Ibicu. Ne da da bi uživao u plažama i diskotekama, već da bi stegao obruč oko Viljareaovog štoperaMatea Musakija.  Argentinac je prva želja Rosonera za rekonstrukciju odbrane i planiran je kao partner mladom Romanjoliju u tandemu. Ima klauzulu od 50.000.000 evra, ali transfer bi trebalo da iznosi duplo manje. Poslednja Milanova ponuda je iznosila 20.000.000 evra, ali kada se Totenhem ubacio u priču i zainteresovao se za Musakija,Galijani je odmah otišao u Španiju kako bi stavio šape na Viljarelaovog štopera. Za 25.000.000 evra i bonuse, posao bi mogao da bude zaključen do kraja vikenda. Viljareal je već označio mladog Danijelea Ruganija kao zamenu za Muskaija i pokušava da započne pregovore sa Juventusom. 

Istovremeno, Galijani pregovara i oko kupovine Hosea Sose iz Bešiktaša. Italijani nude 4.000.000 evra., Turci traže duplo više.

Deo za kupovinu Hrvata i Argentinca bi bio obezbeđen od prodaje Karlosa Bake. Najbolji igrač i strelac Milana je na izlaznim vratima. Vest Hem je sinoć podigao ponudu na zadovoljavajućih 30.000.000 evra i to je ono što su Rosoneri tražili od početka. Ostaje da se Čekićari dogovore sa kolumbijskim reprezentativcem, a to neće biti lako pošto Bakatraži 60.000 funti nedeljno kako bi se izjednačio sa Pajeom kao najplaćeniji igrač tima. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar