Боби: Отклоњене су све препреке, желим да играм за Србију!

Српски кошаркаш Бобан Марјановић рекао је да је му је велика жеља да поново обуче дрес репрезентације Србије.

Кошарка 11.07.2016 | 14:45
Боби: Отклоњене су све препреке, желим да играм за Србију!
Он је у интервјуу агенцији Бета рекао да је срећан што ће заиграти за Детроит у НБА лиги, да ће наставити да ради и да се труди да буде што бољи, оцењујући да је репрезентација Србије "супериорно" освојила Олимпијски квалификациони турнир и направила "одличну увертиру" за Рио де Жанеиро.

Репрезентација Србије пласирала се на Олимпијске игре сјајним наступима на квалификационом турниру у Београду.

"Репрезентација је фантастично одиграла квалификациони турнир. Заиста све честитке играчима и стручном штабу на сјајно обављеном послу. Иако је резултат био најважнији, односно освајање првог места, што смо урадили на супериоран начин, наша репрезентација је приказала сјајну игру и направила одличну увертиру за Олимпијске игре. Велики сам оптимиста и надам се да ће се Србија у Рију борити за једну од медаља", рекао је Марјановић.

Његово место у репрезентацији је нешто што је изазивало много полемика у јавности после изјаве Марјановића да жели да се прикључи тиму чим заврши посао око НБА уговора, као и Дјордјевићеве реакције.

Марјановић је освојио две златне медаље за Србију у младјим категоријама и учествовао је на Европском првенству 2011. године. Њега није било у саставу за Светско првенство 2014. године, а прошле године је био са тимом све до проблема са повредом. Он није желео да улази у детаљну причу, већ је поновио свој став да жели да игра, али и да поштује сваку одлуку селектора.

"Као што сам већ у неколико наврата рекао, моја велика жеља је да поново носим дрес Србије. То се никад није ни доводило у питање. Сада су отклоњене и све препреке које су стајале на путу да се ставим на располагање селектору. Ако причамо о мојим жељама и емоцијама, наравно да бих желео да играм за репрезентацију на Олимпијским играма и помогнем јој да оствари што бољи резултат, али поштујем сваку одлуку селектора", рекао је Марјановић.

Марјановић је ове недеље потписао трогодишњи уговор са Детроит Пистонсима, после сезоне проведене у Сан Антонију.

"Јако сам срећан. Детроит је сјајан клуб који је оставио дубок траг и креирао историју НБА лиге. Детроит је тим са шампионским педигреом кроз који је прошло велики број легендарних играча. Знам да Пистонси имају изванредну организацију и даћу све од себе да помогнем екипи да забележи што боље резултате. Много лепих речи сам чуо о Детроиту и његовим навијачима. Веома сам срећан и узбуђен због мог новог корака у каријери", рекао је Марјановић.

Овај центар средином августа пуни 28 година. Он ће у понедељак отпутовати у Детроит, обавити лекарске прегледе и потписати уговор.

Марјановић ће се тада упознати са више људи из клуба, али није желео да одговори да ли очекује да ће играти више.

"На мени је да радим, да се трудим на сваком тренингу и да даље унапређујем своју игру. На тренеру и стручном штабу је да одреде моје место и улоге у тиму. Оно што могу да гарантујем јесте да ми мотива сигурно неће недостајати, и да ћу, као и до сада, бити максимално посвећен и да ћу у сваком тренутку давати максимум за тим", рекао је Марјановић.

Он је казао да се физички добро осећа и да је потпуно спреман.

"Физички се супер осећам. Имао сам времена да се одморим, будем са породицом, а већ увелико сам почео индивидуално да тренирам по специјалном програму", рекао је он.

Марјановић је поново имао само речи хвале о организацији у Сан Антонију и људима тамо.

"И овом приликом желим од срца да се захвалим свим људима у Сан Антонију. Провео сам предивних годину дана у тој сјајној организацији. Било ми је заиста феноменално. Људи су веома љубазни и на сваком кораку од њих сам добијао само подршку. Организација клуба је на фантастичном ; нивоу, тренер Грег Попович је врхунски стручњак који ме је научио много тога", рекао је Марјановић.

"Са свим саиграчима сам имао изванредан однос. То су врхунске атлете и сјајни људи који су ми дали небројено много савета. Свима им хвала што су ми помогли да се снадјем у тој првој мојој сезони у НБА. Због свега тога слободно могу да кажем да ћемо заувек остати пријатељи, јер такве ствари се не заборављају", казао је он.

Година проведена у Сан Антонију много значи за развој сваког играча, али Марјановић није желео да сам процењује да ли је бољи играч у односу на прошлу годину.

"То увек остављам другима да оцењују. Ја сам увек само и искључиво фокусиран на терен и рад. Оно што, медјутим, могу да кажем је да се после годину дана проведених у Сан Антонију сјајно осећам на терену. Имам утисак да се много брже крећем, сакупио сам и доста искуства у дуелима са врхунским играчима. Имао сам велику срећу да сам имао саиграче попут Тима Данкана, Тонија Паркера, Емануела Ђинобилија, јер су ми њихови савети много помогли", рекао је Марјановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар