ОИ: Србија - Порторико 108:77, реакције...

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић рекао је да је пласманом на Олимпијске игре урађен први део посла, а истакао је да је поносан на тим. Селектор Порторика Еди Касијано рекао је да је Србија заслужено победила у финалу Олимпијског квалификационог турнира, али и да је поносан на свој тим.

Кошарка 10.07.2016 | 17:15
ОИ: Србија - Порторико 108:77, реакције...
Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић рекао је да је пласманом на Олимпијске игре урађен први део посла, а истакао је да је поносан на тим.

"Шта рећи после овакве партије? Све честитке момцима, велика захвалност свим члановима стручног штаба и граду и држави који су нам помогли да се турнир игра овде. Мислим да смо на прави начин вратили свима. Што се тиче саме утакмице данас, мислим да смо апсолутно максимално спремни, озбиљни, мушки, у великом заједништву изашли на терен и одиграли утакмицу. Од почетка до краја није било говора да ћемо ни мало спустити гард", рекао је Ђорђевић новинарима у Београду.

"Поносан сам на играче који су ми дозволили да их тренирам. Можда не изгледам тако, али сам стварно изузетно срећан и поносан", рекао је Ђорђевић.

Србија је синоћ победила Порторико са 108:77 и тако се пласирала на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Србија је пред квалификациони турнир имала потпуно другачије припреме него раније, пошто већина играча практично није имала ни мало одмора после напорних сезона.

"Ми смо на почетку имали великих непознаница како да тренирамо екипу на око 15 дана пре турнира, па онда и за оно што ће да дође после. Играчи су долазили из јаких шампионата, истрошени максимално, а то је заслуга кондиционог тренера Младена Михајловића. Мислим да је кључ био физички одговор на захтеве утакмице", рекао је Ђорђевић.

Селектор је пре тачно 20 година, у Атланти 1996, последњи пут наступао на Олимпијским играма, али тада као играч.

"Причали смо мало о томе. То су неке лепе ствари, најлепше у мојој каријери. Када идете по свету и када вас представљају, увек кажу 'он је олимпијац своје земље'. То је сан за сваког спортисту. За мене као тренера то је част и обавеза. Када се следећи пут будемо видели, зацртаћемо циљеве. Без циљева бисмо само играли кошарку, а ми хоћемо да играмо да победимо", рекао је Ђорђевић.

Селектор је у разговору са новинарима открио и да је капитен Милош Теодосић имао физичких проблема, као и да је екипа имала и друге проблеме, али није желео да улази у детаље.

"Имамо одређену снагу и свест о томе. Нека се други прилагоде нама, а ми ћемо да играмо своју кошарку и да веруејмо у то што радимо", рекао је Ђорђевић.

Екипа ће сада добити пет дана слободно, а онда ће 15. јула кренути на припреме на Копаоник. Ђорђевић је рекао да ће на припреме водити 16 играча који су сада ту, међу којима су и Немања Бјелица и Милан Мачван, који нису играли на турниру због повреда, као и Раде Загорац и Марко Гудурић.

Селектор Порторика Еди Касијано рекао је да је Србија заслужено победила у финалу Олимпијског квалификационог турнира, али и да је поносан на свој тим.

"Честитам Србији, одиграла је сјајну утакмицу. Тешко је победити тим који има 37 асистенција и шутира 66 одсто за два и 48 одсто за три. Врло сам поносан на свој тим, капа доле за њих. Волим ове момке, дали су све што су имали, али то је што је. Честитам Србији, било је сјајно играти у Београду", рекао је Касијано.

Плејмејкер Хосе Хуан Бареа имао је слично мишљење о утакмици коју је Србија добила 108:77.

"Честитам Србији. Сјајан су тим, имају сјајне навијаче, а ово је сјајно место за играње. Играли су сјајну кошарку, имају сјајне играче, играли су сјајно. Било је супер играти против њих. Поносан насм на свој тим, не бих их мењао ни за шта на свету. Борили смо се до краја, урадили смо све шта смо могли", рекао је Бареа.

Милош Теодосић, Немања Недовић и Никола Јокић изјавили су да су пласманом на Олимпијске игре испунили први циљ, али да о њима још не желе да размишљају.

Србија је декласирала Порторико (108:77) у финалу квалификационог турнира у Београду и обезбедила учешће на Олимпијским играма после 12 година.

"Правда је задовољена, циљ је испуњен требали смо јос просле године да се пласирмо. Озбиљно сам схватили све утакмице, нисмо стали 40 минита, и то нам се вратило. Публика је била сјајана последње две утакмице", рекао је Недовић новинарима у микс зони.

Капитен Милош Теодосић није скривао задовољство због одлично обављеног посла и пласмана у Рио.

"Сви су задовољни, одиграли смо сасвим добро. На полувремену смо рекли да морамо да будемо озбиљни, а поред 30 разлике смо показали смо карактер. Хоћемо мало да уживамо у овоме, па ћемо да причамо о Рију. Имамо много мотива", поручио је Теодосић.

Кошаркаш Денвера Никола Јокић програшен је за најкориснијег играча после турнира у Комбанк арени.

"Не знаци ми ништа МВП признање, само да смо отисли у Рио. Нисам очекивао овакво финале, мислио сам да це бити теже. Демонстрацја силе као да смо играли против најбољих на свету. Постоји умор, али нема речи да опишем срећу", закључио је Јокић.

Богдан Богдановић рекао је да је на квалифиикационом турниру за ОИ хтео да се искупи за прошлогодишњи промашај на Еуробаскету.

Србија је победила Порторико са 108:77 у финалу квалификационог турнира за Олимпијске игре, а један од најбољих је био Богдан Богдановић, који је меч завршио са 26 поена и осам асистенција.

"После промашеног зицера прошле године (у полуфиналу Европског првенства), нисам спавао ноћима. Много сам размишљао о томе и то је оставило трага на почетку моје сезоне у клубу. Хтео сам да то вратим на неки начин и мислим да сам искористио шансу да се искупим за прошлу годину", рекао је Богдановић новинарима.

Србија је поразом од Литваније у полуфиналу ЕП пропустила шансу да се пласира на Олимпијске игре.

"Овакав пут до Рија је мало скупљи, али смо бар добили карту за прву класу. Знамо шта смо пропустили у Француској. Били смо на корак од циља и нисмо хтели да уопште ове године да дођемо у ситуацију да то испустимо. Показали смо још једном какав смо тим и какву атмосферу имамо у свлачионици. Имамо изузетно пријатељске односе у тиму, то нас је и одвело на Олимпијске игре", рекао је Богдановић.

Мирослав Радуљица био је кратак и сажет.

"Има ли шта да се каже после оваквеутакмице и свега што сте видели на терену? Све што имам да кажем је да волим ове момке, од првог до последњег", рекао је Радуљица.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар