OI: Srbija - Portoriko 108:77, reakcije...

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je plasmanom na Olimpijske igre urađen prvi deo posla, a istakao je da je ponosan na tim. Selektor Portorika Edi Kasijano rekao je da je Srbija zasluženo pobedila u finalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira, ali i da je ponosan na svoj tim.

Košarka 10.07.2016 | 17:15
OI: Srbija - Portoriko 108:77, reakcije...
Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je plasmanom na Olimpijske igre urađen prvi deo posla, a istakao je da je ponosan na tim.

"Šta reći posle ovakve partije? Sve čestitke momcima, velika zahvalnost svim članovima stručnog štaba i gradu i državi koji su nam pomogli da se turnir igra ovde. Mislim da smo na pravi način vratili svima. Što se tiče same utakmice danas, mislim da smo apsolutno maksimalno spremni, ozbiljni, muški, u velikom zajedništvu izašli na teren i odigrali utakmicu. Od početka do kraja nije bilo govora da ćemo ni malo spustiti gard", rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

"Ponosan sam na igrače koji su mi dozvolili da ih treniram. Možda ne izgledam tako, ali sam stvarno izuzetno srećan i ponosan", rekao je Đorđević.

Srbija je sinoć pobedila Portoriko sa 108:77 i tako se plasirala na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Srbija je pred kvalifikacioni turnir imala potpuno drugačije pripreme nego ranije, pošto većina igrača praktično nije imala ni malo odmora posle napornih sezona.

"Mi smo na početku imali velikih nepoznanica kako da treniramo ekipu na oko 15 dana pre turnira, pa onda i za ono što će da dođe posle. Igrači su dolazili iz jakih šampionata, istrošeni maksimalno, a to je zasluga kondicionog trenera Mladena Mihajlovića. Mislim da je ključ bio fizički odgovor na zahteve utakmice", rekao je Đorđević.

Selektor je pre tačno 20 godina, u Atlanti 1996, poslednji put nastupao na Olimpijskim igrama, ali tada kao igrač.

"Pričali smo malo o tome. To su neke lepe stvari, najlepše u mojoj karijeri. Kada idete po svetu i kada vas predstavljaju, uvek kažu 'on je olimpijac svoje zemlje'. To je san za svakog sportistu. Za mene kao trenera to je čast i obaveza. Kada se sledeći put budemo videli, zacrtaćemo ciljeve. Bez ciljeva bismo samo igrali košarku, a mi hoćemo da igramo da pobedimo", rekao je Đorđević.

Selektor je u razgovoru sa novinarima otkrio i da je kapiten Miloš Teodosić imao fizičkih problema, kao i da je ekipa imala i druge probleme, ali nije želeo da ulazi u detalje.

"Imamo određenu snagu i svest o tome. Neka se drugi prilagode nama, a mi ćemo da igramo svoju košarku i da veruejmo u to što radimo", rekao je Đorđević.

Ekipa će sada dobiti pet dana slobodno, a onda će 15. jula krenuti na pripreme na Kopaonik. Đorđević je rekao da će na pripreme voditi 16 igrača koji su sada tu, među kojima su i Nemanja Bjelica i Milan Mačvan, koji nisu igrali na turniru zbog povreda, kao i Rade Zagorac i Marko Gudurić.

Selektor Portorika Edi Kasijano rekao je da je Srbija zasluženo pobedila u finalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira, ali i da je ponosan na svoj tim.

"Čestitam Srbiji, odigrala je sjajnu utakmicu. Teško je pobediti tim koji ima 37 asistencija i šutira 66 odsto za dva i 48 odsto za tri. Vrlo sam ponosan na svoj tim, kapa dole za njih. Volim ove momke, dali su sve što su imali, ali to je što je. Čestitam Srbiji, bilo je sjajno igrati u Beogradu", rekao je Kasijano.

Plejmejker Hose Huan Barea imao je slično mišljenje o utakmici koju je Srbija dobila 108:77.

"Čestitam Srbiji. Sjajan su tim, imaju sjajne navijače, a ovo je sjajno mesto za igranje. Igrali su sjajnu košarku, imaju sjajne igrače, igrali su sjajno. Bilo je super igrati protiv njih. Ponosan nasm na svoj tim, ne bih ih menjao ni za šta na svetu. Borili smo se do kraja, uradili smo sve šta smo mogli", rekao je Barea.

Miloš Teodosić, Nemanja Nedović i Nikola Jokić izjavili su da su plasmanom na Olimpijske igre ispunili prvi cilj, ali da o njima još ne žele da razmišljaju.

Srbija je deklasirala Portoriko (108:77) u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu i obezbedila učešće na Olimpijskim igrama posle 12 godina.

"Pravda je zadovoljena, cilj je ispunjen trebali smo jos prosle godine da se plasirmo. Ozbiljno sam shvatili sve utakmice, nismo stali 40 minita, i to nam se vratilo. Publika je bila sjajana poslednje dve utakmice", rekao je Nedović novinarima u miks zoni.

Kapiten Miloš Teodosić nije skrivao zadovoljstvo zbog odlično obavljenog posla i plasmana u Rio.

"Svi su zadovoljni, odigrali smo sasvim dobro. Na poluvremenu smo rekli da moramo da budemo ozbiljni, a pored 30 razlike smo pokazali smo karakter. Hoćemo malo da uživamo u ovome, pa ćemo da pričamo o Riju. Imamo mnogo motiva", poručio je Teodosić.

Košarkaš Denvera Nikola Jokić prograšen je za najkorisnijeg igrača posle turnira u Kombank areni.

"Ne znaci mi ništa MVP priznanje, samo da smo otisli u Rio. Nisam očekivao ovakvo finale, mislio sam da ce biti teže. Demonstracja sile kao da smo igrali protiv najboljih na svetu. Postoji umor, ali nema reči da opišem sreću", zaključio je Jokić.

Bogdan Bogdanović rekao je da je na kvalifiikacionom turniru za OI hteo da se iskupi za prošlogodišnji promašaj na Eurobasketu.

Srbija je pobedila Portoriko sa 108:77 u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a jedan od najboljih je bio Bogdan Bogdanović, koji je meč završio sa 26 poena i osam asistencija.

"Posle promašenog zicera prošle godine (u polufinalu Evropskog prvenstva), nisam spavao noćima. Mnogo sam razmišljao o tome i to je ostavilo traga na početku moje sezone u klubu. Hteo sam da to vratim na neki način i mislim da sam iskoristio šansu da se iskupim za prošlu godinu", rekao je Bogdanović novinarima.

Srbija je porazom od Litvanije u polufinalu EP propustila šansu da se plasira na Olimpijske igre.

"Ovakav put do Rija je malo skuplji, ali smo bar dobili kartu za prvu klasu. Znamo šta smo propustili u Francuskoj. Bili smo na korak od cilja i nismo hteli da uopšte ove godine da dođemo u situaciju da to ispustimo. Pokazali smo još jednom kakav smo tim i kakvu atmosferu imamo u svlačionici. Imamo izuzetno prijateljske odnose u timu, to nas je i odvelo na Olimpijske igre", rekao je Bogdanović.

Miroslav Raduljica bio je kratak i sažet.

"Ima li šta da se kaže posle ovakveutakmice i svega što ste videli na terenu? Sve što imam da kažem je da volim ove momke, od prvog do poslednjeg", rekao je Raduljica.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar