ОИ: Богдановић утишао Торино и одвео Хрвате у Рио!

Кошаркашка репрезентација Хрватске заузела је претпоследње место на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Кошарка 10.07.2016 | 12:45
ОИ: Богдановић утишао Торино и одвео Хрвате у Рио!
Тим Алекснадра Петровића победио је у финалу квалификационог турнира у Торину домаћина Италију после драме и продужетка са 84:78.

Хрватска је одлично одиграла овај турнир. Иако је изгубила од Италије у групној фази видело се да после дуго времена постоји тимски дух, па ће ’коцкасти’ заиграти поново на Играма после паузе у Лондону 2012. године.

Дуел у Торину одлучио је Бојан Богдановић који је био далеко најбољи играч Хрватске у Торину. И у финалу је био најбокји играч своје екипе, постигао је и одлучујућу тројку минут и по пре краја продужетка за 80:74, а онда је и 23 секунде пре краја запечатио судбину домаћина са линије слободних бацања.

Хрватска је током већег дела утакмице била у предности и заслужено је славила. Екипа Етореа Месине је још једном показала бројне слабости и поред великог потенцијала, успели су Италијани у финишу регуларног дела да изборе продужетак поенима Мелија пет секунди пре краја, али нису могли и до победе.

Богдановић је на кају имао 26 поена и 6 скокова. Круно Симон је додао 21 уз 5 скокова, а фантастичан је био и Дарио Шарић са 18 поена и 13 скокова. На другој страни, Белинели је убацио 18, а Датоме и Галинари по 12 поена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар