OI: Bogdanović utišao Torino i odveo Hrvate u Rio!

Košarkaška reprezentacija Hrvatske zauzela je pretposlednje mesto na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Košarka 10.07.2016 | 12:45
OI: Bogdanović utišao Torino i odveo Hrvate u Rio!
Tim Aleksnadra Petrovića pobedio je u finalu kvalifikacionog turnira u Torinu domaćina Italiju posle drame i produžetka sa 84:78.

Hrvatska je odlično odigrala ovaj turnir. Iako je izgubila od Italije u grupnoj fazi videlo se da posle dugo vremena postoji timski duh, pa će ’kockasti’ zaigrati ponovo na Igrama posle pauze u Londonu 2012. godine.

Duel u Torinu odlučio je Bojan Bogdanović koji je bio daleko najbolji igrač Hrvatske u Torinu. I u finalu je bio najbokji igrač svoje ekipe, postigao je i odlučujuću trojku minut i po pre kraja produžetka za 80:74, a onda je i 23 sekunde pre kraja zapečatio sudbinu domaćina sa linije slobodnih bacanja.

Hrvatska je tokom većeg dela utakmice bila u prednosti i zasluženo je slavila. Ekipa Etorea Mesine je još jednom pokazala brojne slabosti i pored velikog potencijala, uspeli su Italijani u finišu regularnog dela da izbore produžetak poenima Melija pet sekundi pre kraja, ali nisu mogli i do pobede.

Bogdanović je na kaju imao 26 poena i 6 skokova. Kruno Simon je dodao 21 uz 5 skokova, a fantastičan je bio i Dario Šarić sa 18 poena i 13 skokova. Na drugoj strani, Belineli je ubacio 18, a Datome i Galinari po 12 poena.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar