Томићев ''шпијун'' се вратио из Пољске! Ево шта чека Партизан...?!

Ево шта црно-беле чека против богаташа из Лубина... Милош Башић детаљно анализирао игру Заглебја. Александар Пријовић, фудбалер Легије, упозорава српског вицепрвака.

Фудбал 10.07.2016 | 12:30
Томићев ''шпијун'' се вратио из Пољске! Ево шта чека Партизан...?!
Аналитичар у стручном штабу Партизана Милан Башић вратио се из Пољске са реванш меча првог кола квалификација за Лигу Европе између Заглебја и софијске Славије. Домаћин је славио са 3:0, надокнадио 0:1 из првог сусрета и тако се изборио за дуел са црно-белима у другој рунди. Башић је, очекивано, пун утисака...

"Апсолутна доминација Пољака, Славија без шансе", почиње причу за Спортски журнал Томићевсарадник. "Заглебје је једини државни клуб у земљи, с рудником као стабилним и озбиљним финансијером. Ко не оде у Легију, а хоће да заради, иде у Лубин. Плански доводе играче, просек година 29. Екипа је већ три сезоне на окупу".

Башић се потпом осврнуо на нешто детаљнију анализу играча по позицијама...

"Голман има дугу лопту као Вања Милинковић Савић. Штопери - коректни. Уосталом, као и сви остали играчи. Звезда у екипи не постоји, сви су 3+. Додуше, имају једног играча у репрезентацији - Филип Старжински. Немају претерану брзину, али су зато стамени. Скоро нисам видео такву екипу. Измене врше тачно у минут. Као машина".

Креација?

"Мало креације. Само полушпиц. Али неће се бранити у Београду. Увек играју исто, противник их не занима. Ипак, надам се да ћемо да прођему", закључио је Башић, оставивши више детаља за Ивана Томића. 

За разлику од Спортског журнала до предности и мана Заглебја Спорт је покушао да дође преко српског интернационалца Александра Пријовића, фудбалера Легије...

"И гледао сам их, и играо сам против њих. Сви комплименти за тимски дух. Ипак, верујем да ће Партизан елиминисати богати клуб из Шлезије. Заглебје нема играча који одскаче, сви су приближног квалитета. Један сасвим солидан тим".

Легију су успели да победе на свом терену...

"Ухватили су нас на спавању два пута и узели нам меру. За наук фудбалерима Партизана, да не помишљају на опуштање". 

Када је у питању рецепт за победу Пријовић је црно-белима саветовао што бржу игру и чешћу размену пасова.

"Када се лопта освоји на средини терена мораће што пре да се шаље у простор. Тако их је могуће изненадити. Што се голмана тиче висок је и тежак, предалежм да му се шутира више ниско", подвукао је на крају своје анализе Александар Пријовић.

Први меч Партизана и Заглебја из Лубина на програму је у четвртак у Београду од 19 сати.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар