Tomićev ''špijun'' se vratio iz Poljske! Evo šta čeka Partizan...?!

Evo šta crno-bele čeka protiv bogataša iz Lubina... Miloš Bašić detaljno analizirao igru Zaglebja. Aleksandar Prijović, fudbaler Legije, upozorava srpskog viceprvaka.

Fudbal 10.07.2016 | 12:30
Tomićev ''špijun'' se vratio iz Poljske! Evo šta čeka Partizan...?!
Analitičar u stručnom štabu Partizana Milan Bašić vratio se iz Poljske sa revanš meča prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Zaglebja i sofijske Slavije. Domaćin je slavio sa 3:0, nadoknadio 0:1 iz prvog susreta i tako se izborio za duel sa crno-belima u drugoj rundi. Bašić je, očekivano, pun utisaka...

"Apsolutna dominacija Poljaka, Slavija bez šanse", počinje priču za Sportski žurnal Tomićevsaradnik. "Zaglebje je jedini državni klub u zemlji, s rudnikom kao stabilnim i ozbiljnim finansijerom. Ko ne ode u Legiju, a hoće da zaradi, ide u Lubin. Planski dovode igrače, prosek godina 29. Ekipa je već tri sezone na okupu".

Bašić se potpom osvrnuo na nešto detaljniju analizu igrača po pozicijama...

"Golman ima dugu loptu kao Vanja Milinković Savić. Štoperi - korektni. Uostalom, kao i svi ostali igrači. Zvezda u ekipi ne postoji, svi su 3+. Doduše, imaju jednog igrača u reprezentaciji - Filip Staržinski. Nemaju preteranu brzinu, ali su zato stameni. Skoro nisam video takvu ekipu. Izmene vrše tačno u minut. Kao mašina".

Kreacija?

"Malo kreacije. Samo polušpic. Ali neće se braniti u Beogradu. Uvek igraju isto, protivnik ih ne zanima. Ipak, nadam se da ćemo da prođemu", zaključio je Bašić, ostavivši više detalja za Ivana Tomića. 

Za razliku od Sportskog žurnala do prednosti i mana Zaglebja Sport je pokušao da dođe preko srpskog internacionalca Aleksandra Prijovića, fudbalera Legije...

"I gledao sam ih, i igrao sam protiv njih. Svi komplimenti za timski duh. Ipak, verujem da će Partizan eliminisati bogati klub iz Šlezije. Zaglebje nema igrača koji odskače, svi su približnog kvaliteta. Jedan sasvim solidan tim".

Legiju su uspeli da pobede na svom terenu...

"Uhvatili su nas na spavanju dva puta i uzeli nam meru. Za nauk fudbalerima Partizana, da ne pomišljaju na opuštanje". 

Kada je u pitanju recept za pobedu Prijović je crno-belima savetovao što bržu igru i češću razmenu pasova.

"Kada se lopta osvoji na sredini terena moraće što pre da se šalje u prostor. Tako ih je moguće iznenaditi. Što se golmana tiče visok je i težak, predaležm da mu se šutira više nisko", podvukao je na kraju svoje analize Aleksandar Prijović.

Prvi meč Partizana i Zaglebja iz Lubina na programu je u četvrtak u Beogradu od 19 sati.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar