ИД оборила хеликоптер, страдали руски пилоти

Терористичка Исламска држава оборила је руски војни хеликоптер код древног града Палмира у Сирији. Погинула два руска пилота, саопштило је Министарство одбране Русије.

Свијет 09.07.2016 | 20:30
ИД оборила хеликоптер, страдали руски пилоти
Хеликоптер је био у нападу на терористе, а акција је изведена на захтев Дамаска, наводи се у саопштењу.

"Руски војни пилоти-инструктори Јевгениј Долгин и Рјафагат Кабибуљин изводили су 8. јула у провинцији Хомс лет на хеликоптеру сиријске војске Ми-25 (извозна верзија руског хеликоптера Ми-24), напуњеног оружјем", наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије.

"Посада је примила захтев сиријске команде да помогне у савладавању надирућих терориста. Капетан Рјафагат Кабибуљин одлучио је да нападне", додаје се.

Министарство одбране је навело да су терористи, захваљујући вештој акцији посаде хеликоптера, потиснути и да је напад осујећен.

Терористи су, међутим, успели да оборе руски хеликоптер док се окретао да се врати у базу, навело је министарство.

Извор: Мондо.рс
Фото: РТ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Кобац

09.07.2016 18:38

Треба да се зна гдје се хеликоптер може кретати нису то вјежбе

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

09.07.2016 18:49

А посто у Сирији Асадове противнике наорузава УСА испаде да је ситуцаија као Авганистану прије 30-40 година када је Русија окупирала Авганиста а Америка побуњенике наорузавала стингерима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муња

10.07.2016 05:12

Путин мислио они камењима ратују

ОДГОВОРИТЕ
Name

ситуација на терену

10.07.2016 05:15

Треба да се зна много тога али како да се зна када ће американци са турцима,енглезима,њемцима,французима,арабијом,кувајтом,катром и осталом багром из нато пакта да изруче савремене ракете ПВО својим савезницима исламистима,муџахединима,терористима а пре свега муслиманима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

10.07.2016 05:59

Бизнис то игра велику улогу тај народ гине тамо насољене неписмене главе док нетко бере паре свугдје ти ратови гдје се дешавају неком је из интереса и нитко у то неулази ако нема какве користи што је најжалосније тај народ се затрово толико дубоко да ће се морати уништити кад узмемо Русија / сила нека неможе им ништа а гдје су остали који ратују против та игра треба да се заврши за 15 мин али све то политика слијепи миш невриједи се нервирати

ОДГОВОРИТЕ