ID oborila helikopter, stradali ruski piloti

Teroristička Islamska država oborila je ruski vojni helikopter kod drevnog grada Palmira u Siriji. Poginula dva ruska pilota, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Svijet 09.07.2016 | 20:30
ID oborila helikopter, stradali ruski piloti
Helikopter je bio u napadu na teroriste, a akcija je izvedena na zahtev Damaska, navodi se u saopštenju.

"Ruski vojni piloti-instruktori Jevgenij Dolgin i Rjafagat Kabibuljin izvodili su 8. jula u provinciji Homs let na helikopteru sirijske vojske Mi-25 (izvozna verzija ruskog helikoptera Mi-24), napunjenog oružjem", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

"Posada je primila zahtev sirijske komande da pomogne u savladavanju nadirućih terorista. Kapetan Rjafagat Kabibuljin odlučio je da napadne", dodaje se.

Ministarstvo odbrane je navelo da su teroristi, zahvaljujući veštoj akciji posade helikoptera, potisnuti i da je napad osujećen.

Teroristi su, međutim, uspeli da obore ruski helikopter dok se okretao da se vrati u bazu, navelo je ministarstvo.

Izvor: Mondo.rs
Foto: RT

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Kobac

09.07.2016 18:38

Treba da se zna gdje se helikopter može kretati nisu to vježbe

ODGOVORITE
Name

goran

09.07.2016 18:49

A posto u Siriji Asadove protivnike naoruzava USA ispade da je situcaija kao Avganistanu prije 30-40 godina kada je Rusija okupirala Avganista a Amerika pobunjenike naoruzavala stingerima

ODGOVORITE
Name

Munja

10.07.2016 05:12

Putin mislio oni kamenjima ratuju

ODGOVORITE
Name

situacija na terenu

10.07.2016 05:15

Treba da se zna mnogo toga ali kako da se zna kada će amerikanci sa turcima,englezima,njemcima,francuzima,arabijom,kuvajtom,katrom i ostalom bagrom iz nato pakta da izruče savremene rakete PVO svojim saveznicima islamistima,mudžahedinima,teroristima a pre svega muslimanima.

ODGOVORITE
Name

Crni

10.07.2016 05:59

Biznis to igra veliku ulogu taj narod gine tamo nasoljene nepismene glave dok netko bere pare svugdje ti ratovi gdje se dešavaju nekom je iz interesa i nitko u to neulazi ako nema kakve koristi što je najžalosnije taj narod se zatrovo toliko duboko da će se morati uništiti kad uzmemo Rusija / sila neka nemože im ništa a gdje su ostali koji ratuju protiv ta igra treba da se završi za 15 min ali sve to politika slijepi miš nevrijedi se nervirati

ODGOVORITE