Видео: Како су Нијемци постали Срби?!

На великим фудбалским такмичењима Срби су последњих деценија били "задужени" за оне чувене киксеве у виду играња руком у свом казненом протору, а да се притом не ради о голману. Нас сада и нема на великим такмичењима, али, нашу "чувену" традицију понели су - Немци. Да ли због тога што код њих игра и српски зет, Швајнштајгер...

Фудбал 10.07.2016 | 23:15
Видео: Како су Нијемци постали Срби?!
Сада већ чувено "нисам намерно, судија, мајке ми", могло је да се са лица српских фудбалера види четири пута на два последња Мундијала на којима смо учествовали. Дудићеве лоше процене против Обале Слоноваче, довеле су до тога да због његових играња руком од 2:0 за нас дођемо до пораза (2:3) те 2006. у Немачкој.



Онда је на Светском првенству у Јужној Африци најпре Кузмановић скривио једанаестерац на мечу са Ганом...



... да би на истом турниру, против Немаца, и Немања Видић играо руком тамо где је то најопасније радити у фудбалу:



Кад већ ми нисмо отишли на овај ЕУРО2016, иако је формат такмичења промењен па је са 16 број екипа повећан на 24, неко је морао да преузме "штафетну палицу". Руком, наравно. Међутим, мало ко се надао да ће то бити актуелни прваци света.

Немци су најпре смешан пенал, играњем руком у свом казненом простору, скривили у четвртфиналу против Италије, када је Боатенг био несмотрен...



... а све је зачинио "наш Швајни", који је у полуфиналну Французима отворио врата победе. Отворио их како се то и иначе ради - руком:



Како су то Немци у фудбалу постали Срби, није јасно ни Немцима, а ни Србима. Ми се све нешто надали да ће једног дана бити обрнуто, кад оно... "Заразисмо" и најбоље.

Ко зна, можда је оно "муко моја пређи на другога" стварно упалило, па смо сад спремни за велика фудбалска достигнућа, без великих киксева? Сазнаћемо ускоро, квалификације за Мундијал 2018. у Русији почињу већ 5. септембра када у Београд стижу - чувени Ирци.

(А могли би они мало да нас "заразе" оним њиховим навијачким вирусом, сад кад смо "здрави"...)

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар