Video: Kako su Nijemci postali Srbi?!

Na velikim fudbalskim takmičenjima Srbi su poslednjih decenija bili "zaduženi" za one čuvene kikseve u vidu igranja rukom u svom kaznenom protoru, a da se pritom ne radi o golmanu. Nas sada i nema na velikim takmičenjima, ali, našu "čuvenu" tradiciju poneli su - Nemci. Da li zbog toga što kod njih igra i srpski zet, Švajnštajger...

Fudbal 10.07.2016 | 23:15
Video: Kako su Nijemci postali Srbi?!
Sada već čuveno "nisam namerno, sudija, majke mi", moglo je da se sa lica srpskih fudbalera vidi četiri puta na dva poslednja Mundijala na kojima smo učestvovali. Dudićeve loše procene protiv Obale Slonovače, dovele su do toga da zbog njegovih igranja rukom od 2:0 za nas dođemo do poraza (2:3) te 2006. u Nemačkoj.



Onda je na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi najpre Kuzmanović skrivio jedanaesterac na meču sa Ganom...



... da bi na istom turniru, protiv Nemaca, i Nemanja Vidić igrao rukom tamo gde je to najopasnije raditi u fudbalu:



Kad već mi nismo otišli na ovaj EURO2016, iako je format takmičenja promenjen pa je sa 16 broj ekipa povećan na 24, neko je morao da preuzme "štafetnu palicu". Rukom, naravno. Međutim, malo ko se nadao da će to biti aktuelni prvaci sveta.

Nemci su najpre smešan penal, igranjem rukom u svom kaznenom prostoru, skrivili u četvrtfinalu protiv Italije, kada je Boateng bio nesmotren...



... a sve je začinio "naš Švajni", koji je u polufinalnu Francuzima otvorio vrata pobede. Otvorio ih kako se to i inače radi - rukom:



Kako su to Nemci u fudbalu postali Srbi, nije jasno ni Nemcima, a ni Srbima. Mi se sve nešto nadali da će jednog dana biti obrnuto, kad ono... "Zarazismo" i najbolje.

Ko zna, možda je ono "muko moja pređi na drugoga" stvarno upalilo, pa smo sad spremni za velika fudbalska dostignuća, bez velikih kikseva? Saznaćemo uskoro, kvalifikacije za Mundijal 2018. u Rusiji počinju već 5. septembra kada u Beograd stižu - čuveni Irci.

(A mogli bi oni malo da nas "zaraze" onim njihovim navijačkim virusom, sad kad smo "zdravi"...)

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar