Видео - Тео о НБА: Што сам старији - више желим!

"Нећу једног тренутка да кажем, ето, 'ех да сам отишао тамо'... Хтео бих да видим да ли могу да играм у НБА", казао је Теодосић у интервјуу за "Ал Џазиру".

Кошарка 10.07.2016 | 16:45
Видео - Тео о НБА: Што сам старији - више желим!
Ове сезоне је већ успео да скине "неке терета са свог срца", а најважнији је био онај терет Евролиге. Он је бриљирао на Фајнал Фору у Берлину против Фенербахчеа, али је мало фалило да турски клуб преокрене резултат. Срећом по њега - није.

У опширном интервјуу за "Ал Џазиру" дотакао се те теме и говорио о томе како је у тренуцима када је Фенербахче повео, упрксо томе што је његов био супериоран три четвртине, помислио: "Зар опет?". Не би то било прво финале Евролиге које је у неизвесној завршници изгубио ЦСКА са Милошем Теодосићем, али је срећа у односу на претходне године била на њиховој страни.

Говорио је о емоцијама које је осећао после тог меча, какав је тренер Димитрис Итудис, како је успео да исконтролише толико "звезда" у тиму и шта је био разлог "неуспеха" ЦСКА претходних сезона, али смо ми одлучили да се фокусирамо на причу о НБА лиги.

Све је већи број европских кошаркаша који тамо одлазе, а многи сматрају да би то било идеално место за његов напредак, па иако каже да и наредне сезоне жели да осваја трофеје са ЦСКА, тешко да му понуда неког од америчких тимова не би "заголицала машту". Бар толико...

"Што сам старији то више желим да одем у НБА. Да пробам...", казао је Тео на почетку интервјуа.

"Нећу једног тренутка да кажем, ето, 'ех да сам отишао тамо', да ли бих могао да играм...".

"Волео бих, ако доде до тога, да одем тамо и видим да ли ја могу да играм тамо. Да ли уопште начин на који ја играм одговара кошарци која се игра тамо. Нешто бих сигурно морао да променим неке делове игре, али волео бих што да не...".

Неки од његових тренутних саиграча су се "окушали" у НБА лиги, али многи нису успели. У једном од претходних интервјуаа Тео је говорио о томе да би понуду из најјаче лиге света прихватио само ако би имао значајну улогу.

"Причам и са Нандом о НБА... Највише зависи од тога где играш. Ако одеш у Оклахому, где су Вестбрук и остали, па ти лопту нецеш видети. Ако одеш у Сан Антонио - то је стил европске кошарке, па је такорећи веома битно где цеш отићи", казао је Тео који је спомињао и Јуту као "стил" кошарке која му одговара.

"Ал Џазиру" је занимало и који је то сегмент у ком Теодосић мисли да може још да напредује као кошаркаш.

"Тешко питање, знам да морам да радим на много тога, на моме телу. Али, ја немам када...", рекао је Теодосић.

"Завршили смо сезону, шест дана пред окупљање, четири дана сам био у Београду и почињу припреме. Завршићу са репрезентацијом и имаћу десет дана за одмор... Немам тај простор јер сам од 20. године са репрезентацијом", поверио се он.

Остатак интервјуа можете погледати овде.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар